Sweet life - Kuorruta kevään ja kesän juhlat sokerilla

Trendikkäät amerikkalaiset sokeriunelmat nousevat perinteisten leivonnaisten rinnalle suomalaisessakin kahvipöydässä. Ihanaa, söpöä ja makeaa! Nämä kahvikestit ovat varmasti myös nuorten mieleen. Amerikkalaiset sokerileivonnaiset sopivat loistavasti myös iloiseen vapputunnelmaan kuohuvan kera.

What's the Next Big Thing?

Suurimmat leivontatrendit tulevat Yhdysvalloista. Arvuuttelu seuraavasta "cupcake"-ilmiöstä kävi kuumana. Suureen suosioon nousivat 'Whoopie pies' ja 'Cake pops'. Whoopie pie tehdään kahdesta keksistä, joiden väliin voidaan laittaa erilaisia täytteitä. Hurahtamisen voi aloittaa perinteisestä suklaakeksi-sokeritäyte versiosta. Whoopie pie on amerikkalaisittain erittäin makea, joten harkitse tekeväsi mini-whoopieta lapsille. Kesäjuhlia varten whoopie pie voidaan täyttää jäätelöllä. Cake pops eli kakkutikkarit ovat suklaakakkumassasta valmistettuja kakkupalloja, jotka kuorrutetaan suklaalla ja koristellaan. Cake pops herätti eniten ihastusta ja suoranaista kiljahtelua 2-vuotiaassa tyttäressäni. Tämä Cake pops-resepti ei ole kuitenkaan liian makea ja annoskoko sopiva suupala kahvin kanssa. Cake popseista on kehitytty myös lukuisia versioita. Mutta entä mitä tulee Cake popsien ja Whoopie pien jälkeen? Arvuuttelu on jo alkanut.

Jäätelötehdas kotikeittiössäsi

Onko tullut mieleen että jäätelöä voi tehdä itsekin ilman jäätelökonetta? Saati sitten vaahtokarkkeja? Molemmat onnistuvat ilman erikoisvälineitä. Valmistus pitää vain aloittaa juhlia edeltävänä päivänä kuten cake popsienkin kohdalla. Perusta juhliin oman jäätelötehtaasi jäätelöbaari. Kermaisen vaniljajäätelöpohjan voi maustaa erilaisilla marjoilla, hilloilla, pähkinöillä, suklaalla tai lempikaramellilla. Vaahtokarkkipohja on valkoinen. Massan voi värjätä punaisella elintarvikevärillä vaaleanpunaiseksi. Uusimpia tuulia on maustaa vaahtokarkit hyvinkin eksoottisesti.

Juhlava marenki

Leivonnasta jää usein valkuaisia yli. Marengit ovat ikisuosikki ja juhlava tarjottava. Marenkeja voi tehdä eri kokoisia, näköisiä, värisiä ja makuisia. Kahviloissa törmää toisinaan jättimäisiin kasoiksi muotoiltuihin jättimarenkeihin. Marenkien ns. perusohjeeseen tulee valkuaisia ja sokeria suhteessa 2:1 eli esimerkiksi 3 valkuaista ja 1,5 dl sokeria. Jos sokerin tilalla käytetään tomusokeria, laitetaan sitä kaksin verroin tavalliseen sokeriin verrattuna. Massaan lisätään usein 1 tl omenaviinietikkaa tai sitruunamehua. Osassa ohjeita marenki valmistetaan pelkästään vatkaamalla ilman vesihaudetta. Nämä suklaiset jättimarengit valmistettiin vesihauteessa. Tarjoilisin marenkeja vappuna kuohuvan juoman kera tai sokerinhuuruisilla syntymäpäivillä kahvipöydässä. 

 


Energiatarpeesi