Talvinen retki – eväät reppuun ja hangille!

Kirkkaat talvipäivät kutsuvat hangille ja rinteisiin. Ulkona voi viihtyä vaikka koko päivän, kun valmistaa eväät mukaan talviretkelle.

retkieväs termospullossaTermoskannusta lämmintä energiaa

Talviset olosuhteet eivät ole helpoimpia ulkona syömiselle, sillä herkulliset retkieväät on pystyttävä tarvittaessa syömään vaikkapa lapaset kädessä, ettei kylmetä sormiaan. Termoskannusta mukiin kaadettava sosekeitto on oiva eväs reppuun. Rakenne ei kärsi vaikka välillä kyyti olisi töyssyistä. Termoskannusta kaataminen onnistuu helposti, koska keitossa ei ole sattumia, vaan sen voi annostella tasaisesti mukiin. Syöminen käy myös ilman lusikkaa, joten kintaat voi pitää kädessä. Etenkin laskettelurinteessä kestävät termoskannut ovat hyvä valinta – niin tuhdimmalle keitolle kuin vaikkapa ihanasti lämmittävälle kaakaolle. Retkieväiden teon helpottamiseksi voi käyttää myös vain kuumentamista vaille valmiita, herkullisia valmiita keittoja.

“Oikein varusteltuna retkipäivä sujuu vaivattomasti, ja siitä voi nauttia täysin siemauksin!”

Valmistaudu hyvin, pakkaa oikein!

Ihan mikä tahansa rasia ei sujahda ongelmitta reppuun. Kannattaa välttää pakkauksia, joissa on teräviä, kovia kulmia, jotta kaatuessa ei satu. Yhtä tärkeää on myös tarkistaa tiiviys, sillä repun pohjalle vuotanut eväskeitto ei liiemmin hymyilytä. Yleensä lapsille tarkoitetut, hieman kovemmasta muovista valmistetut mukit, ovat erittäin hyviä retkivarusteita.

Laavulla nuotion ääressä

Raikkaassa ulkoilmassa maistuu luonnollisesti sinapilla kruunattu grillimakkara. Myös sen rinnalla voi myös nauttia hiukan keveämmin kasvissosekeittoa. Ihanan lisän laavuhetkeen tuovat vaikkapa rahkaleipäset, jotka kannattaa valmistaa retkipäivän aamuna, jotta ne ovat mehukkaita nautittaessa. Lämpimänä juomana piristää  chai-tee latte, jonka kanssa ihanan ruokahetken täydentävät esimerkiksi ruis-mustikkamuffinit.

Nopeat ja helpot välipalat

Valmis välipala sisältää sopivasti proteiinia ja hiilihydraatteja ja maltillisesti sokeria. Kun pakkauksen mukana tulee lusikka, välipala on helppo ottaa mukaan ja nauttia liikkeellä ollessa. Valio PROfeel® proteiinivanukkaista riittää useammalle ja proteiinipirtelöt voi hörppiä suoraan purkista. Valio Lumo™ proteiiniherkku on verraton vaihtoehto liikkuvalle. Proteiiniherkuissa on ihana, intensiivinen maku ja paksu rakenne. Laktoosittomina tuotteet sopivat monille. Makuvaihtoehdoista löytyy kesäisen metsämansikkainen ja sähäkkä salmiakki, sekä entuudestaan tutut viettelevä vanilja, koukuttava kuningatar ja maistuva mandariini-juustokakku. Valio A+™ luonnonjogurtti ja marjamysli on mainio matkaeväs, jossa yhdistyy täyteläinen maustamaton jogurtti ja marjainen mysli.

Mieli virkeänä, luonto puhtaana

Pidä rinteessä tai ladulla myös muutama proteiinipatukka mukana, jos ruokailun odotus venyy. Niistä saa nopeasti energiaa ja jaksaa odottaa ruokaisampaa vatsantäytettä! Myös vesipullo on hyvä pakata reppuun, niin janon yllättäessä kuin ruokailuvälineiden puhdistustakin varten. Samaa mukia voi aivan hyvin käyttää ensin keitolle ja sitten vaikka kaakaolle. Muutama muovipussi repun pohjalla takaa sen, että kotiin palattaessa reppu pysyy puhtaana ja käytetyt astiat saa muovipussista siististi tiskiin. Ja pussissa myös roskat saa mukaan, eikä tarvitse etsiä roskista kesken retken.

Retkimenu 

Keitto termariin:
Chili-juustokeitto TAI Nopea  kasvissosekeitto

Juomaksi mukaan:
Valio Play® maitokaakaojuoma TAI Täyteläinen maitokaakao termariin

Välipalajuomana toimii myös smoothie, jos mukana on hyvä juomapullo. Pieni peppulasku rinnettä alas ei haittaa. Kokeile esimerkiksi Marjapommia.

Suolaista ja makeaa:
Toast-rullat pysyvät mehukkaina ja on helppo syödä 
Maksamakkara-ruisleivät   (Jätä kovalla pakkasella salaatinlehdet pois)
Proteiinipatukat​ voi valmistaa myös itse ja niistä saa nopeasti energiaa
Brunssimuffinit

Laavulle:
Grillimakkaraa
Peltilihapiirakka
Juuresleipä
Mausteinen talvikahvi
Ruis-mustikkamuffinit


Energiatarpeesi