Täytekakun koristelu tekee juhlan

Täytekakkujen koristelussa vain mielikuvitus on rajana. Valio.fi tarjoaa parhaat ohjeet ja kekseliäimmät koristeet kaikkiin kakkuihin aina klassisista kermakakuista marsipaanikuorrutettuihin täytekakkuihin.

Kesän kaunein mansikkakakku

Mansikkakakku kuuluu kesään! Yksinkertaisista raaka-aineista syntyy helppo mansikkakakku, joka koristeeksi riittävät yksinkertaisesti tuoreet mansikat ja kermavaahto. Suklaa ja mansikat maistuvat yhdessä täydellisiltä suklaa-mansikkatäytekakussa. Kun suklaan ja mansikan sekaan lisätään vielä raikas minttu, syntyy ihastuttava minttu-suklaakakku mansikoilla. Näyttävä valkosuklaa-mansikkakakku koristellaan vaaleilla sikarirullakekseillä ja valkosuklaapitsillä. Mansikkakakun koristeeksi sopivat myös syötävät kukat sekä tuoreet yrtit, kuten sitruunamelissa ja minttu.

Lastenjuhlien täytekakku koristellaan karkeilla

Lastenjuhlien iloiseen tunnelmaan sopii värikkäillä karamelleilla koristeltu kakku, ja koristelun suhteen voi antaa lapsille vapaat kädet. Jääkarhulta näyttävä kakku on talvisynttäreiden sympaattisin tarjottava. Myös erilaiset nonparellit sopivat lastenjuhlien kakun koristeeksi ja niiden avulla voi tehdä kakun pintaan erilaisia kuvioita sabluunatekniikalla, kuten tässä mansikkakakussa. Hauskat pillihyrrät sopivat myös täytekakun koristeeksi.

Prinsessakakku peitellään marsipaanilla

Klassinen prinsessakakku tunnetaan vihreästä marsipaanikuorrutuksesta. Prinsessakakun koristeeksi sopivat kauniit sokerihuurretut ruusun terälehdet. Salmiakki-lakritsitäytekakku kuorrutetaan mustalla marsipaanilla ja tarjoillaan halloween-juhlissa. Marsipaanin ohella myös sokerimassa sopii kakkujen koristeluun ja sen levittäminen kakun päälle käy leikiten tämän vinkkivideon avulla. Valmista vaikka jalkapallo- tai leppäkerttukakku lastenjuhliin tai askartele sokerimassasta pienet tossut ristiäiskakun päälle. Ylioppilaskakun koristeeksi sopii tietenkin sokerimassasta tehty valkolakki sekä koristeruusut.

Hauskat kakut lastenjuhliin:

“Koristelussa vain mielikuvitus on rajana.”

Elegantit kakut

Pursotus viimeistelee kermakakun

Perinteiselle kermakakulle viimeisen silauksen antaa näyttävä pursotus Valio vispikermalla, jolla vaahdosta tulee kestävää. Kakun koristelu kermalla on yksinkertaista ja erilaisilla tyllilla saa helposti vaihtelua pursotuksiin. Tämän vinkkivideon avulla pursotat kakkuun koripunoksen tai kauniita ruusuja. Koripursotus sopii hyvin esimerkiksi klassisen kiilteellä viimeistellyn vadelmakakun koristeluun.

Kuorrutuksista toinen ikisuosikki on kinuski. Alkukesän juhliin kannattaakin kokeilla herkullista raparperi-kinuskikakkua. Myös hedelmät sopivat kinuskikakun koristeeksi.

Suklaakakku on kaikkien suosikki

Harva pystyy vastustamaan mehevän suklaista täytekakkua. Muhkea ja täyteläinen suklaakakku sopii niin kesän kuin talvenkin juhliin, kunhan täytteet ja koristeet noudattelevat sesonkia.  Vadelmat ja syötävät kukat koristavat herkullista vadelma-suklaakakkua, suklaamaissipallot taas peittävät joulukakkua. Aprikoosimarmeladilla täytetty tuhdin suklainen Sacherkakku on klassikko vailla vertaa ja sen koristeeksi riittävät suklaakuorrutuksen lisäksi yksinkertaisesti kauniit pähkinät. Tämän videon avulla onnistut suklaakuorrutteen levittämisessä.  Niin sanottu naked cake on muodikas, näyttävä ja helppo valmistaa – ota mallia tästä suklaisesta kirsikkatäytekakusta.

 

Muista myös nämä täytekakkujen koristeet!

  • erilaiset keksit ja karamellit
  • itse tehty lippusiima
  • lasten suosikkifiguurit
  • syntymäpäiväkakkuun klassisesti kynttilät
  • silkkinauha kakun ympärillä
  • kokonaiset mausteet, kuten kanelitangot ja tähtianikset

Energiatarpeesi