Upea täytekakku – ohje helppoon valmistamiseen

Kakku on juhlapöydän katseenvangitsija. Täytekakun valmistuksessa on omat niksinsä, ja kun ne oppii, onnistuu varmasti. Tutustu vaikkapa trendikkään pokekakun kautta kakunvalmistuksen saloihin ja toteuta yksi elämäsi upeimmista kakuista.

Kuningatarpokakku on helppo ja herkullinen

Tänä keväänä voit kutitella juhlavieraiden makuhermoja vaikkapa blogimaailmasta tutulla ja trendikkäällä pokekakulla. Poke cake eli pokekakku viittaa kakkuun paineltuihin koloihin (poke on eng. tökätä, tökkiä). Marjainen mehukeitto valutetaan koloihin, jolloin se sekä maustaa, mehevöittää, että värjää kakun. Kokeile uutta ja helppoa tapaa valmistaa kakku!

Kuningatarpokekakku onnistuu kokemattomaltakin kotikokilta. Katso videolta valmistusvinkit. Kakkupohjaan tulee Valio kermaviiliä ja se lisää mehevyyttä Valio mustikkakeitosta. Kakun kuorrute on Valio maustettu rahka kuningatarta ja koristeluun tulee tuoreiden marjojen lisäksi Valio vispikermaa. Valio marjakeitoissa on monta upeaa makua ja maustetuista rahkoista löytyy myös sopiva makupari pokekakkuun.

“Kakuissa palkitsee moni asia: maku, ulkonäkö ja onnistumisen riemu.”

Aloita täytekakun valmistus ajoissa

Tämän kakun kohdalla valmistukselle kannattaa antaa aikaa. Kakku on hyvä tehdä jääkaappiin kuorrutusta vaille valmiiksi jo edellisenä päivänä. Sama pätee kuorrutukseen, sillä se vaahtoutuu kylmänä hienosti tarjoilupäivänä.

Kuohkeaan taikinaan lisätään vasta aivan lopuksi jauho-leivinjauheseos nuolijalla varovasti nostellen, jotta kuohkeus säilyy.

Paiston aikana kakun pinnan voi peittää leivinpaperilla, jos se alkaa tummua. Kumoa kakkupohja hiukan jäähtyneenä ja leikkaa se vasta täysin jäähtyneenä kahteen osaan.

Täytekakun kostutus kannattaa tehdä maun mukaan

Kakun kostuttaminen on usein makukysymys, niin myös tämän kakun kohdalla. Reunat kuivuvat usein eniten, joten ne kannattaa kostuttaa tai sitten kakun voi jättää kokonaan kostuttamatta. Jos haluat hyödyntää säilykehedelmien lientä, säästä sitä hiukan kostutukseen. Aikuisempaan makuun kostutuksessa voi käyttää esimerkiksi rommia.

Kakuissa palkitsee moni asia: maku, ulkonäkö ja onnistumisen riemu.

Täytekakku oman maun mukaan:


Energiatarpeesi