Uusi arki: parempi fiilis pienillä valinnoilla

Moni pistää elämänsä ja ruokavalionsa täysremonttiin vähintään kahdesti vuodessa: alkuvuodesta ja arjen alkaessa elokuussa. Osalle malli toimii, mutta monella muutos jää lyhytaikaiseksi. Mitä jos tavoittelisitkin täysmuutoksen sijaan pieniä parannuksia joka päivä?

Arkiruoan uudet kujeet

Uusi arki ei aina vaadi valtavia muutoksia. Kun tutut raaka-aineet vaihtaa toisiksi, olokin voi keventyä ja virkistyä kuin huomaamatta. Punaisen lihan voi toisinaan korvata kanalla, kalalla tai Mifulla, valkoisen riisin ja pastan kasviksilla ja kerman rahkaa sisältävällä Valio ruokakerma & rahkalla. Vaihtelu ja uuden kokeileminen piristävät tunnetusti mieltä.

Uudessa arjessa lihapullat muuttuvat mausteisiksi broileripyöryköiksi, kermaperunat bataattivuoaksi, uuniperunat uuniavokadoiksi, kermainen lohikeitto kasvis-kalakeitoksi ja lasagne vihreäksi. Raikkaita uudenlaisia reseptejä ovat myös kukkakaalitoast, kulhoruoat, Mifu kiinankaali-nuudeliwokki, täytetyt munakoisot, kana-currykeitto, korianterikuha ja Mifu-pinaattifritatta.

Raikkautta ja uutta makua Valio &Rahka tuotteista

Valio ruokakerma & rahkassa ja Valio kermaviili & rahkassa rahkan raikkaus ja täyteläisyys yhdistyvät tuttujen ruoanvalmistustuotteiden mainioihin ominaisuuksiin. Raikas maku sopii erityisen hyvin kasvisten, kalan, kanan ja marjojen seuraan ja innostaa kokeilemaan uutta.

Lue lisää ››

Vähän parempi voileipä

Leivästä ei tarvitse luopua uudessa arjessa, mutta tilalle voi vaihteeksi valmistaa siemennäkkäreitä. Perinteiset päälliset voi korvata erilaisissa kasviksia sisältävillä tahnoilla: kikhernetahnalla, porkkana-juustotahnalla, punajuuridipillä tai paprikadipillä.

Leivän päälle sopivat myös vähemmän suolaa sisältävät, mutta tutun makuiset vaihtoehdot Valio Oivariini® rasvoista ja Valio Polar® 15 juustosta tai Valio Oltermanni® vähemmän suolaa.

”Uusi arki ei aina vaadi valtavia muutoksia.”

Fiksu syö välipalaa ja herkuttelee hyvällä omallatunnolla

Nälän näkeminen ja liian vähällä ravinnolla kituuttaminen eivät kuulu uuteen arkeen. Niiden sijaan kannattaa pitää kiinni tutusta ja turvallisesta ateriarytmistä, jossa syödään noin 3–5 tunnin välein. Uuden arjen välipaloissa on vähemmän sokeria, mutta sopivasti makua. Valmiita hyviä vähempisokerisia välipaloja ovat esimerkiksi Valio A+™ jogurtti hunajainen, Valio Gefilus® Kefir juotava välipalaValio Luomu™ jogurttinen tuorepuuro ja Valio Luomu™ jogurtit. Hyviä vaihtoehtoja ovat myös sokeroimattomat välipalat kuten Valio Lumo™ proteiiniherkut ja tai oman maun mukaan tuunattavat kokonaan maustamattomat välipalat.  

Pieni herkuttelu kuuluu elämään, mutta senkin voi tehdä pienillä valinnoilla fiksummin: katso vinkit ja reseptit terveelliseen herkutteluun.


Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi