Valio AURA® sinihomejuuston tarina

Mielenkiintoinen tarina vie sinut suosikkijuuston alkujuurille, valmistuksen saloihin ja viimeiseksi Valio Koekeittiöön, jossa syntyvät maistuvat reseptit Valio AURA® sinihomejuustosta. Lähde mukaan!

“Vuonna 1935 juusto nimettiin uudelleen Turun läpi virtaavan Aurajoen mukaan.”

Valio AURA® sinihomejuuston historia

Arkistomateriaalin lähteet: Valion arkisto, Lasse Raustela, Kansallinen audiovisuaalinen kirjasto (KAVA), Nautalankosken museo.

Juustomestari Rasmussen

Tanskalainen meijeristi Mourits Rasmussen matkusti 1920-luvulla Suomeen selvittämään korkealaatuisen suomalaisen emmentalin syntyä. Suomessa hänelle selvisikin, että kiitos emmentalin korkeasta ja tasaisesta laadusta kuului pitkälti Valiolle.

Suomalainen sinihomejuusto

Suomessa tehtiin jo 1920-luvulla ensimmäisiä yrityksiä valmistaa roquefort-tyyppistä sinihomejuustoa, mutta kokeilut eivät johtaneet menestykseen.

 

Juustoperhe kasvaa

AURA® sinihomejuustosta kehittyi aikoinaan Turun meijerin suosituin tuote. Kuitenkin vielä ennen sota-aikaa sinihomejuusto oli vain harvojen herkkua. Sota-aikana maidosta oli pulaa ja lähes kaikki juusto varattiin Puolustusvoimien käyttöön.

 

“AURA® sinihomejuusto on kehitetty suomalaiseen makuprofiiliin.”

Maitotilalla

AURA® juuston valmistus alkaa Äänekosken ympäristöstä, pohjoisen Keski-Suomen maitotiloilta. Pisin maidonhakumatka on 106 kilometriä.

 

Valmistus tehtaalla

Kuinka AURA® sinihomejuusto tehdään Äänekoskella, juuston keitosta, kypsytykseen ja pakkaukseen.

 

Suomalaiseen makuun

AURA® sinihomejuusto on kehitetty suomalaiseen makuprofiiliin.

Katso video ›


Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi