Valio kerma – keittiön kuningatar

Valio kerma on todellinen keittiön kuningatar, joka aateloi niin suolaiset kuin makeat herkut – arkena ja juhlana. Monikäyttöinen kerma antaa ruoalle mehevyyttä ja täyteläisyyttä, pyöristää pehmeästi makuja sekä sitoo ruoan aromeja.

Valitse sopiva Valio kerma

Valion kermat sopivat monenlaisiin tarkoituksiin: ruokakermat ruoanvalmistukseen, kuohu- ja vispikermat vaahdotettuna jälkiruokiin ja leivonnaisiin sekä sellaisenaan ruoanvalmistukseen, kahvi- ja kevytkermat kahviin ja leivontaan. Valion kermahyllystä löytyvät myös vähälaktoosiset Valio HYLA® tuotteet sekä täysin laktoosittomat ja kevyet vaihtoehdot. Korkilliset kermat ovat käteviä käyttää, ne on helppo avata ja sulkea uudelleen jos ei tarvitse koko määrää kerralla.
 

Näin vatkaat kuohkeaa kermavaahtoa

Kermavaahto kruunaa jälkiruoat ja hunnuttaa täytekakut kauniisti. Unelmankeveä kermavaahto syntyy Valio kuohukermasta. Valio vispikerma soveltuu erityisen hyvin pursotukseen. Juhlaherkkuihin kannattaa valita Valio HYLA® kuohukerma tai Valio kuohukerma laktoositon, joka sopii myös laktoosi-intoleranteille.

Vatkaa kerma alle +6 asteisena. Käytä kuivaa ja puhdasta vatkainta sekä kulhoa. Kesällä voit laittaa kermapurkin hetkeksi pakastimeen jotta kerma varmasti on kylmää. Älä kuitenkaan anna kerman jäätyä.
 

Jos käytät sähkövatkainta, valitse kapeahko, korkea kulho. Näin kerma vaahtoutuu nopeasti. Jos vatkaat käsin, käytä pyöreäpohjaista, laakeampaa kulhoa.
 

Lisää mausteet kuten sokeri tai vaniljasokeri vasta vaahdotuksen loppuvaiheessa. Älä sekoita maustamisen jälkeen liikaa, vaahto muuttuu silloin helposti kokkareiseksi.
 

Voit lisätä kermavaahtoon maitorahkaa. Se antaa kermavaahdolle jämäkän, hyvän rakenteen ja raikkaan, keveän maun. Maitorahka myös parantaa hieman kerman säilyvyyttä.

Katso videovinkki kerman vatkauksesta


Energiatarpeesi