Vappupiknik kokoaa ystävät yhteen

Suomalaisen työn päivänä saa ottaa rennosti! Vappuna kokoonnutaan ystävien tai perheen kanssa piknikviltille herkuttelemaan.

Kata vappubrunssi sisälle tai ulos

Aurinkoisessa säässä on ihana kerääntyä ystävien tai perheenjäsenten kanssa piknikviltille juhlistamaan vappua ja nauttimaan maukasta brunssia. Kehnon sään sattuessa kannattaa brunssipöytä kattaa sisätiloihin. Halutessasi voit levittää piknikviltin vaikka keskelle olohuonetta.

Vappupiknikille kannattaa pakata herkkujen lisäksi myös riittävästi lämmintä vaatetta. Toukokuinen maa on usein kylmä ja kostea, joten viltin alle kannattaa varata eristävä muovipressu. Lapset viihtyvät piknikillä pidempään kun pakkaat mukaan myös pari kivaa ulkopeliä.

Valmista eväät vappupiknikille ajoissa

Usein vappupiknik rakennetaan yhdessä ystävien kanssa nyyttikestihengessä. Kannattaakin sopia hyvissä ajoin, kuka tuo suolaista, kuka makeaa syötävää ja kenen vastuulla on tuoda ruokailuvälineet, servietit ja lautaset. Brunssitarjottavat kannattaa valmistaa hyvissä ajoin valmiiksi, jotta vappupäivänä ehtii keskittyä nautiskeluun ilman turhaa kiirettä. Vinkit ja reseptit klassisiin vappuruokiin – simoihin, munkkeihin ja perunasalaattiin – löydät täältä.

SaveSave

Ruokaisat saalatit on helppo kuljettaa:

Pientä suolaista piknikkoriin:

“Halutessasi voit levittää piknikviltin vaikka keskelle olohuonetta.”

Helpot herkut piknikille tuorejuustoilla

Valion herkuttelujuustot sekä Valio Viola® tuorejuustot on pakattu käteviin muovirasioihin, jotka kulkevat mukavasti piknikskorissa. Varaa juustojen kylkeen suolakeksejä tai tuoretta leipää ja marmeladia. Valikoimasta löytyy myös pieneen makeaan herkutteluun sopivat vaihtoehdot. Keksien päällä nopeana jälkiruokana toimii valloittava Valio Viola® vadelma tuorejuusto tai herkullinen kinuski. Todellinen herkkusuu tekee tuorejuustoista suussasulavan täytteen munkeille! Tutustu myös muihin makuihin tästä >

Leivo jälkiruoka mukaan

Piknikillä kannattaa panostaa myös makeisiin herkkuihin. Omiin vuokiin leivotut mini mudcaket ja erilaiset muffinit on helppo kuljettaa piknikpaikalle. Herkulliset ja keväältä maistuvat valkosuklaa mud caket ja tuorejuustolla kuorruteutut pinkit kuppikakut kannattaa sen sijaan kuorruttaa vasta paikan päällä piknikillä tai brunssipöydässä. Jos haluat yllättää ystäväsi, tarjoile jälkiruoaksi hauskoja cake popseja ja suklaapatukkakakkua.

SaveSave

Vappupiknikin vinkit pähkinänkuoressa

• Järjestä piknik yhdessä ystävien kanssa nyyttikestiperiaatteella. Sopikaa ajoissa, kuka tuo mitäkin.

• Muovi- tai kertakäyttöastiat ovat keveitä ja sopivat hyvin piknikille. Tarjoiluastioiden, ruokailuvälineiden, lautasten ja lasien lisäksi on hyvä varata myös serviettejä, kosteuspyyhkeitä sekä roskapussi.

• Varaa tarpeeksi lämmintä vaatetta, jotta vappuna ei tule vilu!

• Vilun yllättäessä tai sään ollessa kehno, kannattaa vappua siirtyä viettämään sisätiloihin. Piknikviltin voi hyvin levittää myös keskelle olohuonetta.

• Herkulliset vappureseptit löydät Valion reseptihausta.

SaveSave


Energiatarpeesi