Teemu Laurellin cheeseburger, bataattiranskalaiset ja AURA dippi

Reseptiyhteistyö: keittiömestari Teemu Laurell

Teemu Laurellin cheeseburger, bataattiranskalaiset ja AURA dippi

Teemu Laurellin cheeseburger, bataattiranskalaiset ja AURA dippi

Reseptiyhteistyö keittiömestari Teemu Laurell

Teemu Laurellin cheeseburger, bataattiranskalaiset ja AURA dippi

Tämä cheeseburger aateloidaan kahdella eri juustolla tuomaan tuhdisti hyvää makua. Pirtsakka pikkelöity punasipuli ja aioli täydentää hienosti hampurilaiset. Batattiranskalaiset toimii aina! Bataatit leikellään reiluiksi lohkoiksi ja uuni hoitaa loput. AURA dippi sopii hyvin näiden kanssa. Ihana täyteläinen dippi maistuu tuhdisti AURA sinihomejuustolle.

4 Henkilölle
45 min
00 arvostelua

Ainekset4 n. 4 annosta

Burgeripihvit (4 kpl)

800 g
naudan jauhelihaa
4 tl
suolaa
2 tl
mustapippuria myllystä

Pikkelöity punasipuli

2 kpl
punasipulia
3 rkl
punaviinietikkaa
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä

Aioli

3 dl
hyvälaatuista majoneesia
1 kpl
valkosipulin kynttä
1 rkl
Dijon-sinappia
mustapippuria myllystä

Täytteet

4 isoa tomaattia
1 rasia rucolasalaattia
Valio Juhla® cheddar juusto
4 kpl
hampurilaissämpylät

Batattiranskalaiset

2 reilunkokoista bataattia
1 dl
rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria

Täyteläinen AURA dippi

125 g
Valio Aura® gold
2 dl
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Valmista ensin lisukkeet. Sen jälkeen burgeripihvit.
  2. Pikkelöity punasipuli

  3. Kuori ja leikkaa punasipulit ohuiksi viipaleiksi.
  4. Lisää muut aineet ja sekoita huolellisesti.
  5. Anna maustua noin 30 minuuttia. Tarjoa burgerin kanssa.
  6. Aioli

  7. Purista valkosipulin kynsi majoneesin joukkoon. Lisää Dijon-sinappi.
  8. Mausta mustapippurilla. Tarkista maku.
  9. Burgeripihvit

  10. Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla. Muotoile neljä n. 200 g burgeripihviä.
  11. Grillaa burgeripihvit.
  12. Paahda sämpylät uunissa 5 min 180 asteessa kunnes ovat kauniin kullanruskeat ja rapeat.
  13. Batattiranskalaiset

  14. Pese bataatit hyvin harjalla ja leikkaa ne kuorineen peukalonpaksuisiksi lohkoiksi.
  15. Pyörittele lohkot öljyssä ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Asettele lohkot leivinpaperin päälle uunipellille.
  16. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoile AURA dipin kanssa.
  17. Täyteläinen AURA dippi

  18. Murenna AURA pieneksi muruksi suoraan tehosekoittimeen.
  19. Kiehauta kerma. Lisää kuuma kerma AURA juuston päälle.
  20. Sekoita tehosekoittimella tasaiseksi ja mausta mustapippurilla.
  21. Anna jäähtyä ja tarjoile paahdettujen bataattien kanssa.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.