Teemu Laurellin mandariinikakku

Reseptiyhteistyö: keittiomestari-teemu-laurell

Teemu Laurellin mandariinikakku

Reseptiyhteistyö: keittiomestari-teemu-laurell

Klementiineistä tehty sose toimii tämän kakun sydämenä. Tarjolle kakku tuodaan jäätelön ja tuorejuuston kera.

1 h

Ainekset4 n. 4 annosta

4 kpl
klementiiniä
6 iso
kananmunaa
2 ½ dl
sokeria
3 ½ dl
mantelijauhoa
1 dl
vehnäjauhoa
1 tl
leivinjauhetta

Lisäksi

1 kpl
1 kpl

Ohje

  1. Laita klementiinit kuorineen kylmään veteen kattilaan ja keitä noin 1 tunti koko ajan veden alla.
  2. Halkaise keitetyt klementiinit ja poista mahdolliset siemenet. Soseuta tämän jälkeen klementiinit tehosekoittimella soseeksi.
  3. Yhdistä sokeri sekä kanamunat ja vatkaa niistä kevyt vaahto. Sekoita huolellisesti mantelijauhojen joukkoon vehnäjauho ja leivinjauhe ja tämän jälkeen sekoita kuivat aineet vaahdon joukkoon.
  4. Lisää vielä joukkoon soseutettu klementiinit ja sekoita massa tasaiseksi.
  5. Laita voideltuun kakkuvuokaan ja paista 170 asteessa 45 min.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›