Teemu Laurellin panzanella

Reseptiyhteistyö: keittiomestari-teemu-laurell

Teemu Laurellin panzanella

Reseptiyhteistyö: keittiomestari-teemu-laurell

Tämä salaatti on herkku Toscanasta. Panzanella on tomaatti-leipäsalaatti. Voit antaa salaatin hetken vetäytyä kun se on valmis. Näin krutongit imevät hyvin salaatin makuja ja salaatti siis vain paranee.

30 min

Ainekset4 n. 4 annosta

Krutongit

150 g
ciabattaa
2 kpl
valkosipulinkynttä
mustapippuria
rosmariinia
loraus oliiviöljyä

Salaattiin

250 g
kirsikkatomaatteja
200 g
180 g
Valio Eila® salaattijuusto laktoositon
1 kpl
punasipulia
12 kpl
kalamata-oliiveja
basilikan lehteä (kourallinen)

Kastike

3 rkl
oliiviöljyä
1 ½ rkl
sitruunamehua
mustapippuria

Ohje

  1. Pilko ciabatta kuutioiksi.
  2. Pilko valkosipulinkynnet hienoksi silpuksi.
  3. Lisää pannulle loraus oliiviöljyä, valkosipulinkynnet ja leipäkuutiot. Paista kullanruskeiksi ja lisää rosmariini (kuivattua tai tuoretta) ja mustapippuri lopuksi. Nosta sivuun.
  4. Halkaise kirsikkatomaatit.
  5. Paista grillijuusto kuivalla pannulla. Paloittele.
  6. Pilko punasipuli renkaiksi.
  7. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  8. Lisää kastike joukkoon ja murustele salaattijuusto päälle.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö