Teemu Laurellin veriappelsiinirisotto

Reseptiyhteistyö: keittiomestari-teemu-laurell

Teemu Laurellin veriappelsiinirisotto

Reseptiyhteistyö: keittiomestari-teemu-laurell

Oletko kokeillut risottoa veriappelsiineista? Tämä suussa sulava risotto syntyy hitaasti hämmennellen. Teemun sanoin: "juhlat on suussa".

45 min

Ainekset4 n. 4 annosta

3 ½ dl
risottoriisiä
2 dl
kuivaa valkoviiniä
1 kpl
salottisipulia
3 rkl
oliiviöljyä
3 rkl
Valio voita
3 kpl
valkosipulin kynttä
1 l
kasvislientä
3 rkl
3 dl
parmesan juustoa raastettuna
puolikas appelsiinin tai veriappelsiinin kuori raastettuna
1 kpl
veriappelsiinin mehu
suolaa
pippuria

Koristeluun

2 kpl
veriappelsiineja

Ohje

  1. Kuullota hienonnetut sipulit oliiviöljyssä hetki, lisää joukkoon risottoriisi ja kuullota hetki, kunnes ovat riisistä tulee läpikuultavaa.
  2. Lisää joukkoon valkoviini ja keitä kunnes viini haihtuu.
  3. Aloita lisäämään kuumaa kasvislientä hieman kerrallaan, kunnes liemi imeytyy riisiin. Lisää kunnes kaikki liemi on imeytynyt tai riisi on kypsää (18 minuuttia).
  4. Raasta joukkoon appelsiininkuori ja lisää veriappelsiinin mehu.
  5. Viimeistele tuorejuustolla, voilla ja parmesaanilla.
  6. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele veriappelsiinilohkoilla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö