Reseptiyhteistyö MasterChef Suomi
MasterChefin viidennessä jaksossa tehtävänä oli valmistaa yrttijälkiruoka. Teemu V. valmisti basilikajäätelöä, neilikalla ja kuminalla maustettua crumblea, sitruunamelissageeliä ja piparminttumoussea.
Basilikagelato | |
---|---|
3 dl | maitoa |
3 dl | kermaa |
1 dl | glukoosisiirappia |
1 dl | sokeria |
5 | kananmunan keltuaisia |
1 | vaniljatanko |
1 ½ ruukku | basilikaa |
Sitruunamelissakastike | |
1 ruukku | sitruunamelissaa |
2 rkl | tomusokeria |
1 tl | agar-jauhetta |
2 dl | vettä |
Piparminttumousse | |
½ prk | mascarponea |
1 tl | tomusokeria |
1 tl | kuivattua piparminttua |
Crumble | |
100 g | voita |
½ dl | sokeria |
½ tl | kuivattua neilikkaa |
½ tl | kuminaa |
1 dl | vehnäjauhoja |
Koristeluun | |
syötäviä kukkia |
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.