Teemun basilikagelato

Reseptiyhteistyö: MasterChef Suomi

Teemun basilikagelato

Teemun basilikagelato

Reseptiyhteistyö MasterChef Suomi

Teemun basilikagelato

MasterChefin viidennessä jaksossa tehtävänä oli valmistaa yrttijälkiruoka. Teemu V. valmisti basilikajäätelöä, neilikalla ja kuminalla maustettua crumblea, sitruunamelissageeliä ja piparminttumoussea.

2 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset2 Henkilölle

Basilikagelato

3 dl
maitoa
3 dl
kermaa
1 dl
glukoosisiirappia
1 dl
sokeria
5
kananmunan keltuaisia
1
vaniljatanko
1 ½ ruukku
basilikaa

Sitruunamelissakastike

1 ruukku
sitruunamelissaa
2 rkl
tomusokeria
1 tl
agar-jauhetta
2 dl
vettä

Piparminttumousse

½ prk
mascarponea
1 tl
tomusokeria
1 tl
kuivattua piparminttua

Crumble

100 g
voita
½ dl
sokeria
½ tl
kuivattua neilikkaa
½ tl
kuminaa
1 dl
vehnäjauhoja

Koristeluun

syötäviä kukkia

Ohje

  1. Gelaton valmistus. Laita jäätelökone kylmenemään ennen kuin valmistat massan. Keitä kerma, maito, glukoosi ja vaniljatanko kiehuvaksi. Vatkaan keltuaiset ja sokeri vaahdoksi erillisessä kulhossa. Kun maito-kermaseos on kiehunut, kaada se lävikön läpi keltuaisvaahtoon ja sekoita jatkuvasti. Lämmitä massa uudelleen 82-asteiseksi ja kaada kuumana jäätelökoneeseen. Jäätelömassa tekeytyy n. 35 min tai kunnes kiinteää.
  2. Sitruunamelissakastike. Lisää 1 ruukku sitruunamelissaa ja 2 dl vettä tehosekoittimeen sekä tomusokeri. Blendaa tasaiseksi. Lisää neste kattilaan ja lisää agar-jauhe. Kuumenna kiehuvaksi ja kun hieman jäähtynyt, laita pursotinpussiin.
  3. Piparminttumousse. Jauha kuivattu piparminttu morttelissa hienoksi jauhoksi. Kaada lävikön läpi mascarponen ja tomusokerin sekaan, sekoita tasaiseksi ja laita massa pursotinpussiin.
  4. Crumble. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Levitä taikina leivinpaperille n. 0,5 cm paksuiseksi levyksi. Paista 190 asteisessa uunissa n. 10 min tai kunnes pinta kullanruskea. Anna jäähtyä ja riko levy muruksi.
  5. Pleittaus. Aseta crumble lautasen pohjalle, lisää gelatopallo, sekä 3 sormenpään kokoista palloa piparminttumoussea. Kaada sitruunamelissakastike päälle ja koristele kukilla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.