Teemun jauhelihapihvit

Reseptiyhteistyö: MasterChef Suomi

Teemun jauhelihapihvit

Teemun jauhelihapihvit

Reseptiyhteistyö MasterChef Suomi

Teemun jauhelihapihvit

MasterChefin kymmenennessä jaksossa kokattiin lounasta aineksista, jotka löytyvät lähes jokaisen suomalaisen keittiöstä. Teemu I. valmisti jauhelihapihvejä, karamellisoituja sipuleita, paahdettuja porkkanoita, perunapyreetä ja tomaattisalaa.

1 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

300 g
jauhelihaa
1
kananmuna
1
iso sipuli
4
perunaa
2
porkkanaa
2
tomaattia
½
valkoviinietikkaa
100 g
voita
½ dl
kermaa
2 rkl
soijaa
1 rkl
hunajaa

Ohje

  1. Kuori ja keitä perunat.
  2. Kuori ja pilko sipuli renkaiksi.
  3. Laita sipulit ja 50 g voita kattilaan keskilämmölle karamellisoitumaan.
  4. Kuori ja leikkaa porkkana haluamaasi muotoon. Laita öljyä pannuun ja lämpö kovalle. Siirrä porkkanat pannulle.
  5. Valmista jauhelihamassa. Sekoita jauheliha, kananmuna, soija, suola ja mustapippuri. Muotoile pihveiksi.
  6. Leikkaa tomaateista siemenet pois ja pilko pieniksi kuutioiksi. Pyörittele valkoviinietikassa, oliiviöljyssä, hunajassa ja soijassa.
  7. Kun perunat ovat kypsiä, valuta melkein kaikki keitinvesi pois (jätä n. 0.5 dl), tiputa lämpö minimiin ja lisää kerma.
  8. Survo perunasurvimella tai sauvasekoittimella ja lisää 50 g voita ja suola. Laita pursotuspussiin.
  9. Paista kuumalla pannulla pihviin paistopinnat ja valele voilla. Laita vielä n. 8 minuutiksi uuniin 200 asteeseen.
  10. Kun komponentit valmiina, annostele lautaselle pihvit, niiden päälle karamellisoitu sipuli. Lisää kauniisti lautaselle perunapyree, porkkanat ja tomaattisalsa.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.