Teemun kanelikakku ja churrot

Reseptiyhteistyö: MasterChef Suomi

Teemun kanelikakku ja churrot

Teemun kanelikakku ja churrot

Reseptiyhteistyö MasterChef Suomi

Teemun kanelikakku ja churrot

Tällä kertaa MasterChefissä kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa samalla kertaa yksi voileipäkakku sekä yksi makea kakku. Teemu V. leipoi makeana kanelikakkua ja churroja.

8 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset8 Henkilölle

kakkupohja

2 dl
vehnäjauhoja
5
kananmunaa
2 dl
sokeria
1 tl
kanelia

Täyte ja churrot

2 dl
kuohukermaa
2 rkl
rommia
200 g
mascarponea
100 g
maitosuklaata
2 dl
vettä
2 dl
vehnäjauhoja
100 g
voita
50 g
sokeria
1 tl
kanelia
öljyä churrojen paistamiseen

Ohje

  1. Sekoita kakkupohjan ainekset monitoimikoneessa löysäksi taikinaksi.
  2. Laita kakkuvuokaan ja paista kiertoilmalla 175 asteessa 40 min.
  3. Vatkaa kerma, lisää rommi ja laita jääkaappiin maustumaan.
  4. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä. Sekoita mascarponen kanssa ja laita jääkaappiin maustumaan.
  5. Keitä churrotaikinan vesi ja voi sekaisin. Kun hieman jäähtynyt lisää jauhot voimakkaasti vatkaten. Laita taikina pursotinpussiin ja sijoita jääkaappiin hetkeksi.
  6. Kuumenna öljy kattilassa tai käytä öljykeitintä. Pursota churrotaikinasta n. 10 cm pötköjä ja keitä kunnes kullanruskeat. Anna hieman jäähtyä paperin päällä niin ylimääräinen öljy valuu pois.
  7. Pyöräytä kaneli-sokeri -seoksessa ja nosta kakun päälle.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.