Teemun mansikoita ja mozzarellaa

Reseptiyhteistyö: MasterChef Suomi

Teemun mansikoita ja mozzarellaa

Teemun mansikoita ja mozzarellaa

Reseptiyhteistyö MasterChef Suomi

Teemun mansikoita ja mozzarellaa

MasterChefin kahdeksannessa jaksossa laitettiin ruokaa mansikoista. Teemu V. valmisti savustettua mozzarellaa, suolaista keksiä, mansikkakaviaaria, mansikkasuolaa ja mansikkakompottia.

1 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

Savustettu mozzarella

1
mozzarellapallo
2 tl
savustuspuruja

Mansikkasuola

4 rkl
suolaa
1 dl
kuivattua mansikkaa

Suolainen keksi

1 dl
vehnäjauhoja
50 g
voita
40 g
sokeria
1 tl
mansikkasuolaa

Mansikkakaviaari

4 dl
mansikoita
4 g
agar agar -jauhetta
1 tl
tomusokeria
1 l
rypsiöljyä

Mansikkakompotti

2 dl
mansikoita
2 rkl
balsamietikkaa
2 rkl
sokeria
3 rkl
vettä

Ohje

  1. Savustettu mozzarella: revi mozzarellapallot puolikkaiksi, aseta vuokaan ritilälle juustot ja savusta kelmun alla n. 10 min.
  2. Mansikkasuola: lisää kuivatut mansikat ja suola blenderiin. Sekoita pölyksi ja käytä siivilän läpi.
  3. Mansikkakompotti: lisää kaikki raaka-aineet kattilaan, keitä miedolla lämmöllä, kunnes hieman jäykistynyt. Siivilöi ylimääräinen liemi pois.
  4. Suolainen keksi: sekoita kaikki ainekset taikinaksi. Levitä uunipellille ohueksi levyksi, paista 170-asteisessa uunissa 10 min tai kunnes kullanvärinen.
  5. Mansikkakaviaari: Laita öljypullo jäähtymään. Mehusta mansikat mehulingolla. Keitä 100 ml mansikkamehua ja 4 g agar agar -jauhetta sekä sokeri. Keitä liemeksi. Tiputa pipetin avulla liemitippoja jäähtyneeseen öljyyn. Kaada lävikön läpi ja huuhtele kaviaareista ylimääräinen öljy.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.