Teemun Paahtopaisti-mätitapas

Reseptiyhteistyö: MasterChef Suomi

Teemun Paahtopaisti-mätitapas

Teemun Paahtopaisti-mätitapas

Reseptiyhteistyö MasterChef Suomi

Teemun Paahtopaisti-mätitapas

MasterChefin seitsemännen jakson painetehtävässä valmistettiin annokset tuomareiden valitsemista makupareista. Teemu V. valmisti mädistä ja paahtopaistista paahdettua myskikurpitsaa, paahtopaistia ja muikunmätimoussea.

2 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset2 Henkilölle

Kurpitsapohja

1
myskikurpitsa
1 rkl
hunajaa
1 tl
suolaa
2 rkl
öljyä
50 g
goudaa

Paahtopaisti

200 g
paahtopaistia
3 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
2 rkl
voita
2
valkosipulinkynttä

Muikunmätimousse

100 g
muikunmätiä
2 dl
maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
kuohukermaa
½ tl
suolaa

Ohje

  1. Kurpitsa. Leikkaa myskikurpitsasta 10 cm halkaisijaltaan, 1 cm paksuudeltaan olevia kiekkoja. Mausta hunajalla, suolalla ja öljyllä. Paahda uunissa 200-asteessa 15 min, tai kunnes kypsä. Ota uunista ja raasta pinnalle goudaa.
  2. Kuumenna pannu kuumaksi. Lisää valkosipuli ja voi, paista paahtopaistin pinnat ruskeaksi ja laita uuniin paahtumaan 220-asteeseen, kunnes sisälämpötila 55-astetta. Ota vetäytymään, kun jäähtynyt viipaloi ohueksi siivuiksi.
  3. Mätimousse: Vatkaa kerma kuohkeaksi. sekoita erillisessä kulhossa mäti ja tuorejuusto sauvasekoittimella sileäksi. Lisää kerma joukkoon ja kääntele massaksi. Anna maustua jääkaapissa 15 min. Siivilöi sileäksi ja kaada sifoniin. Hapota kahdella patruunalla.
  4. Kurpitsansiemensuola. Paahda myskikurpitsan siemenet uunissa kunnes pinta paahtunut. Jauha suolan kanssa hienoksi ja siivilöi.
  5. Rosmariiniöljy: Sekoita blenderissä 4 oksaa rosmariinia ja 0.5 dl öljyä. Siivilöi.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.