Teemun rosepippuritartar

Reseptiyhteistyö: MasterChef Suomi

Teemun rosepippuritartar

Teemun rosepippuritartar

Reseptiyhteistyö MasterChef Suomi

Teemun rosepippuritartar

MasterChefin kolmas jakso käynnistyi pikatehtävällä, jossa valmistettiin tartar-annos 30 minuutissa. Teemu V. valmisti rosepippuritartarin.

1 Henkilölle
30 min
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

100 g
naudan ulkofileetä
4 tl
suolaa
1 tl
rosepippuria
1 tl
tabascoa
2 tl
dijon-sinappia
¼ nippua
kirveliä
2 kpl
kananmunia
2 dl
rypsiöljyä
1
sitruuna
1
peruna
lehtipersiljaa
½ dl
parmesaania
1 tl
perunajauhoa

Ohje

  1. Tartar

  2. Ota lihasta siisti pala ilman rasvaa. Kuutioi veitsellä 3 mm x 3 mm kuutioiksi. Paahda rosepippurit pannulla ja murskaa morttelissa kirvelin kanssa tahnaksi. Sekoita pippuri-kirvelitahna, dijon-sinappi, tabasco ja suola lihan kanssa. Tarkista maku ja vie jääkaappiin maustumaan.
  3. Sitruunamajoneesi

  4. Laita yksi kananmuna sylinterinmuotoiseen kulhoon. Lisää 1,5 dl öljyä sekä dijon-sinappi sekä sitruuna. Sekoita majoneesiksi sauvasekoittimella aloittaessa pohjalta vetäen ylöspäin. Tarkista maku ja vie jääkaappiin maustumaan.
  5. Pommes shouffle

  6. Leikkaa peruna mandoliinilla 1 mm paksuiksi levyiksi. Laita levyt paperin päälle kuivamaan n. 10 minuutiksi. Vaihda papereita välillä, jotta paperi imee kosteuden pois. Kun peruna levyt ovat ”kuivahkoja” lisää joka toisen pintaan perunajauhoa ja joka toiseen kananmunan valkuaista. Paina puolikkaat yhteen ja leikkaa muotilla 3 cm halkaisijaltaan oleviksi kiekoiksi. Friteeraa 170-asteisessa öljyssä kullan keltaisiksi, perunat pullahtavat pallon muotoisiksi sipseiksi.
  7. Annoksen kokoaminen

Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.