Teemun tartar

Reseptiyhteistyö: MasterChef Suomi

Teemun tartar

Teemun tartar

Reseptiyhteistyö MasterChef Suomi

Teemun tartar

MasterChefin kolmas jakso käynnistyi pikatehtävällä, jossa valmistettiin tartar-annos 30 minuutissa. Teemu I. valmisti oman näkemyksensä tartarista.

1 Henkilölle
30 min
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

100 g
naudan paistia
1
kananmuna
1 rkl
kapriksia
1 tl
sinapinsiemeniä
1 pala
varsiselleriä
1 pala
retikkaa
2 kappaletta
rapsakkaa salaattia, esim. romaine
½ dl
valkoviinietikkaa
1 dl
sokeria
vettä

Ohje

  1. Laita uuni päälle 200 astetta.
  2. Kiehauta pikkeliliemi kattilassa.
  3. Pilko pieneksi kuutioksi varsiselleri.
  4. Siivuta retikka ohueksi.
  5. Kun pikkeliliemi kiehahtanut, lisää varsisellerikuutiot ja sinapinsiemenet.
  6. Kun uuni lämmennyt, valuta kaprikset ja laita uuniin n. 10 min.
  7. Leikkaa liha mahdollisimman pieneksi veitsellä. Tee ensin ohuita suikaleita ja litistä ne veitsen kyljellä. Leikkaa ohuimmaksi suikaleiksi ja pilko pienen pieniksi kuutioksi. Suolaa massa reilulla kädellä ja rouhi mustapippuria.
  8. Erota keltuainen kananmunasta ja aseta se pieneen kastikekulhoon tai vastaavaan. Savusta joko savupyssyllä keltuaismassa tai laita kulho savustuspönttöön hetkeksi. Mausta suolalla.
  9. Tarjoile tartarmassa rapean romaine-salaattilehden päällä, uunikaprikset, pikkeliselleri, sinapinsiemenet sekä retikka pienissä kulhoissa.
  10. Tarjoile savustettu löysä keltuaismassa pienestä kulhosta tai kastikepannusta.
  11. Kääri kaikkia aineita sisältävä salaatinlehti käsin nyytiksi.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.