TexMex-pannupizza

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

TexMex-pannupizza

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

30 min

Pizza ei ehkä ole niin perinteistä Meksikoa, mutta sielläkin pizzaa syödään paljon, ja variaatioita pizzasta on runsaasti. Pizza täytetään lihalla ja salsalla, kuorrutetaan Valion Tex Mex -juustoraasteella ja kruunataan avocadolla ja ranskankermalla niin hyvä tulee. Tähän hommaan valurautapannu on paras, ja mikä parasta: taikinaa ei tarvitse nostattaa!

Ainekset

Pohja

1 dl
vettä
3 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
1 ½ tl
leivinjauhetta
maissi- tai oliiviöljyä

Täyte

250 g
Karitsan tai naudan jauhelihaa
1 tl
chilijauhetta
1 tl
juustokuminaa
1 tl
savupaprikajauhetta
1 ½ tl
kanelia
1 tl
valkosipulijauhetta
suolaa
2 dl
salsaa
1 iso
sipuli renkaina
2 kpl
tuoretta chiliä
150 g
1 kpl
avokadoa
150 g

Ohje

  1. Pohja

  2. Lämmitä uuni 250 asteeseen ja nosta voideltu valurautapannu uuniin lämpiämään. Sekoita kuivat aineet ja lisää veden sekaan. Sekoita taikinaksi ja pyöritä taikinasta pyöreä lätty. Ota pannu uunista ja laita taikina pannulle, niin että taikinaa on reilusti reunoilla asti. Täytä pizza.
  3. Täyte

  4. Ruskista jauheliha ja mausta mausteilla. Lisää sekaan salsa ja sekoita. Kaada jauhelihakastike pizzapohjalle. Lisää päälle pussi juustoraastetta lado päälle sipulia ja tuoretta chiliä. Paista 250 asteessa n. 6-8min.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö