TexMex-jauhelihapiirakka

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

TexMex-jauhelihapiirakka

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

1 h

Herkullinen texmex-jauhelihapiirakka toimii mainiosti esimerkiksi salaatin kanssa lounaana tai välipalana. http://www.pullahiiri.com/

Ainekset

Tortillataikina

3 dl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa
4 rkl
öljyä
1 dl
vettä

Täyte

400 g
jauhelihaa
½ kpl
paprikaa
1 kpl
Sipuli
100 g
tomaattipyreetä
1 tl
sokeria
½ tl
mustapippuria
½ tl
suolaa
1 tl
juustokuminaa
1 tl
paprikajauhetta
1 kpl
Kananmuna
150 g
50 g
nachoja

Ohje

  1. Valmista tortillataikina mittaamalla kulhoon vehnäjauhot ja suola. Sekoita 3 rkl öljyä ja 1 dl vettä keskenään. Sekoita jauhoja koko ajan, samalla nestettä lisäillen. Jos käytät yleiskonetta, niin annan sen pyöriä taikinakoukun kanssa hetken aikaa, jotta taikina kiinteytyy. Lisää vielä ruokalusikallinen öljyä joukkoon. Jätä leivinliinan alle lepäämään noin 10 minuutin ajaksi. Kauli taikinasta suuri levy ja nosta se 26 cm piirakkavuokaan. Painele pohjataikina kevyesti vuoan pohjalle ja reunoille. Pilko sipuli ja paprika pieneksi kuutioksi. Ruskista jauhelihat ja sipuli. Lisää loppuvaiheessa paprikat joukkoon. Kuullota hetki ja lisää joukkoon tomaattipyre sekä mausteet. Nosta sivuun jäähtymään hetkeksi. Sekoita 120 g juustoraastetta ja kananmuna keskenään. Lisää juusto-kananmunaseos jauhelihan joukkoon ja sekoita hyvin. Levitä täyte pohjan päälle. Murskaa nachot täytteen päälle ja ripottele vielä loput 30 g juustoraastetta nachojen päälle. Paista piirakkaa uunissa 175 asteessa noin 40-50 minuuttia. Voit suojata piirakan pintaa foliolla paiston ajan, jotta se ei tummu liikaa päältä. Tarjoile lämpimänä esimerkiksi salaatin kanssa.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö