Thaimaalainen kuplatee

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

Thaimaalainen kuplatee

Reseptiyhteistyö: ruokablogit

30 min

Aasialaiset kuplateet (bubble tea, pearl milk tea) ovat ehkä maailman hauskinta juotavaa. Niiden ulkonäkö on leikkisä, sillä mukin pohjalla näyttää pyörivän kasa suurehkoja helmiä. Yleensä teet ovat kylmää maitoteetä ja varsin makeita sellaisia. Resepti on Makuja kotoa -blogin käsialaa.

Ainekset

3 rkl
fariinisokeria
1 ½ rkl
Sokeri
1 ½ rkl
muscovadosiirappia
1 ½ dl
vettä
1 l
2 kpl
tähtianista
1 kpl
vaniljatanko
3 kpl
kokonaista kardemummaa
3 kpl
neilikkaa
3 rkl
mustaa teetä
3 dl
kuumaa vettä
2 kpl
annospakettia tapioka-helmiä
kuumaa vettä
jääpaloja

Ohje

  1. Valmista ensin siirappi: laita fariinisokeri, vakoinen sokeri, muscovadosiirappi ja vesi kattilaan ja kiehauta noin viisi minuuttia. Jäähdytä.
  2. Valmista seuraavaksi tapioka-helmet ohjeen mukaisesti. Kaada valmiit helmet siirapin sekaan, jotta ne eivät tartu toisiinsa.
  3. Kaada Valio Kiehu™ maitojuoma kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja lisää kaikki mausteet maidon sekaan. Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Nosta kattila levyltä ja anna jäähtyä.
  4. Valmista lopuksi musta tee. Siivilöi jäähtynyt maito ja lisää tee maidon joukkoon. Kaada korkeiden lasien pohjalle tapioka-helmiä sisältävää siirappia (annostele siirappia haluamasi makeuden mukaan). Lisää laseihin reilu annos jääpaloja. Valuta maitotee jääpalojen päälle ja sekoita.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö