Tiian oliivia ja kukkakaalia kolmella tapaa

Reseptiyhteistyö: MasterChef Suomi

Tiian oliivia ja kukkakaalia kolmella tapaa

Tiian oliivia ja kukkakaalia kolmella tapaa

Reseptiyhteistyö MasterChef Suomi

Tiian oliivia ja kukkakaalia kolmella tapaa

MasterChefin seitsemännen jakson painetehtävässä valmistettiin annokset tuomareiden valitsemista makupareista. Tiia valmisti kukkakaalista ja oliiveista paistettua kukkakaalia, pikkelöityä kukkakaalia, kukkakaalipyrettä, oliivitahnaa ja kuivattua oliivia.

2 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset2 Henkilölle

2
kukkakaalia
2 dl
oliiveja
50 g
voita
2 rkl
vaahterasiirappia
½ dl
kermaa
½ dl
pähkinöitä
2 dl
vettä
1 dl
valkoviinietikkaa
½ dl
sokeria
1 tl
sinapinsiemeniä
1 tl
kanelitanko
suolaa
pippuria

Ohje

  1. Pilko oliivit pieneksi ja kuivata uunissa kunnes ”rapisee”.
  2. Kiehauta pikkeliliemi, pilko sinne pieniä kukkakaalin kukintoja ja hyvän näköisiä lehtiä.
  3. Tee kukkakaalista ”pihvit” mausta suolalla, pippurilla ja vaahterasiirapilla, laita uuniin pehmenemään, kun pehmeitä paista vielä pannulla ”pihviin” rapea pinta.
  4. Laita oliivit cutteriin ja sekoita tasaiseksi massaksi, mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla.
  5. Laita kukkakaalin kukintoja myös suolalla maustettuun kiehuvaan veteen, kun pehmeitä blendaa tasaiseksi ja mausta kermalla ja suolalla.
  6. Pilko pähkinät ja kuullota voissa.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.