Tiikerijäätelö

Tiikerijäätelö

4 h 20 min
helppo
243 kcal / 100g
8
12

Helppotekoisessa jäätelössä maistuu raikas appelsiini. Tarjoa perinteisen jäätelön tapaan tai kurkista vinkki, miten teet ohjeella jäätelökakun.

Ainekset

8 annosta
4 dl
2 prk (à 200 g)
1 dl
glukoosisiirappia
1 rkl
vaniljasokeria
n. 250 g
appelsiinimarmeladia

Ohje

  1. Katso videolta, kuinka tiikerijäätelö valmistuu:
  2. Vaahdota kerma. Lisää rahka, glukoosisiirappi ja vaniljasokeri. Sekoita.
  3. Kaada puolet jäätelömassasta ison muovirasian tai leipävuoan (tilavuus 1,5 - 1,8 l) pohjalle.
  4. Levitä puolet marmeladista jäätelömassan päälle. Kuopaise marmeladia lusikalla jäätelömassaan, jolloin raidat levittyvät jäätelöön paremmin.
  5. Kaada loppu jäätelömassa vuokaan. Levitä jälleen marmeladia ja toista lusikalla kuopaisut.
  6. Pakasta kelmulla peitettynä vähintään 4 h.
  7. Ota jäätelö huoneenlämpöön n. 15 min ennen tarjoilua. Tarjoa sellaisenaan jäätelönä tai esim. vohvelin kanssa.

Vinkki

Jos haluat valmistaa jäätelökakun, vuoraa vuoka kelmulla. Levitä marmeladista halutessasi koristeraita pohjalle. Valmista muuten samaan tapaan. Kelmun avulla kakku on helppo kumota tarjolle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
243 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
17 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
40 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)