Tiikerijäätelö

Tiikerijäätelö
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Tiikerijäätelö

Tiikerijäätelö

Helppotekoisessa jäätelössä maistuu raikas appelsiini. Tarjoa perinteisen jäätelön tapaan tai kurkista vinkki, miten teet ohjeella jäätelökakun.

Valmistusaika

Työaika
20 min
pakastimessa
4 h
Yhteensä
4 h 20 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
11 arvostelu

Ainekset8 annosta

8 annosta
4 dl
2 prk (à 200 g)
1 dl
glukoosisiirappia
1 rkl
vaniljasokeria
n. 250 g
appelsiinimarmeladia

Ohje

  1. Katso videolta, kuinka tiikerijäätelö valmistuu:
    https://www.youtube.com/watch?v=eeqSArwil_o
  2. Vaahdota kerma. Lisää rahka, glukoosisiirappi ja vaniljasokeri. Sekoita.
  3. Kaada puolet jäätelömassasta ison muovirasian tai leipävuoan (tilavuus 1,5 - 1,8 l) pohjalle.
  4. Levitä puolet marmeladista jäätelömassan päälle. Kuopaise marmeladia lusikalla jäätelömassaan, jolloin raidat levittyvät jäätelöön paremmin.
  5. Kaada loppu jäätelömassa vuokaan. Levitä jälleen marmeladia ja toista lusikalla kuopaisut.
  6. Pakasta kelmulla peitettynä vähintään 4 h.
  7. Ota jäätelö huoneenlämpöön n. 15 min ennen tarjoilua. Tarjoa sellaisenaan jäätelönä tai esim. vohvelin kanssa.
Vinkki

Vinkki

Jos haluat valmistaa jäätelökakun, vuoraa vuoka kelmulla. Levitä marmeladista halutessasi koristeraita pohjalle. Valmista muuten samaan tapaan. Kelmun avulla kakku on helppo kumota tarjolle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
244 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.