Tikka Masala

Tikka Masala

Tikka Masala tarkoittaa mausteseosta tai marinadia. Tässä ohjeessa Tikka Masala maustaa broileria.

Ainekset6 annosta

6 annosta
750 g
broilerin rintafileetä
2 - 3 rkl

Marinadi

½ dl
tuoretta korianteria
4
valkosipulin kynttä
1
punainen chilipalko
2 dl
1 tl
suolaa
¼ tl
jauhettua mustapippuria
½ tl
juustokuminaa
½ tl
currya
¼ tl
chilijauhetta
2 rkl
inkivääritahnaa
2 tl
sitruunamehua

Minttujogurtti

2 dl
2 rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
ripaus
suolaa
ripaus
sokeria
2 tl
sitruunamehua

Ohje

  1. Hienonna valkosipulin kynnet, chili ja korianteri. Sekoita kaikki marinadin ainekset.
  2. Leikkaa broilerinrintafileet isoiksi paloiksi ja laita marinadiin. Anna maustua jääkaapissa vähintään 4 t.
  3. Nosta broilerinpalat marinadista leivinpaperille uunipellille ja paista niitä 175 asteessa n. 20 min. Voitele palat Oivariini rasvalla ja jatka paistamista vielä 250 asteessa niin, että pinta saa kauniin ruskean värin.
  4. Sekoita Minttujogurtin ainekset broilerin kypsyessä uunissa.
  5. Tarjoile basmatiriisin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
133 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
9 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
44 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)