Siirry sisältöön
Tiramisu-unelma

Tiramisu-unelma

Kääretorttu on nopea valmistaa. Kätke sen sisään syksyn omenoista tehtyä sosetta. Täytä ja kuorruta upea rulla maustetun rahkan ja kermavaahdon seoksella. Viimeistele unelma sihdatulla kaakaojauheella, vadelmilla ja paahdetuilla mantelilastuilla.

Tiramisu-unelma

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 2½ rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl pikakahvijauhetta tai espressokahvijauhetta

Kostutukseen

  • ½ dl vahvaa kahvia
  • 1½ rkl mantelilikööriä tai marsalaa

Väliin ja päälle

  • 1 dl kiinteää omenasosetta tai -marmeladia
  • 2 dl
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 2 prk (à 200 g)
    Valio maustettua rahkaa Irish cream & coffee
    Valio maustettu rahka Irish cream & coffee sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat…
    Valio maustettu rahka 200 g Irish cream & coffee laktoositon
  • 2 rkl sokeria

Koristeeksi

  • 0 kg kaakaojauhetta
  • 0 kg vadelmia tai mansikoita
  • 2-3 rkl paahdettuja, kuorellisia mantelilastuja

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet, lisää pikakahvijauhe murennettuna. Lisää seos siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.
  2. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 min tai kunnes kypsä. Kumoa pohja sokerilla tai korppujauhoilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi.
  3. Kostuta jäähtynyt pohja kahvi-likööriseoksella pullasudin avulla.
  4. Levitä pohjalle omenasose. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja sokeri. Sekoita. Levitä pohjalle n. puolet rahka-kermaseoksesta. Kääri kevyesti rullalle leivinpaperin avulla. Levitä loppu rahka-kermaseos rullan päälle
  5. Sihtaa pinnalle kaakaojauhetta. Lisää marjoja ja paahdettuja mantelilastuja.
  6. Tarjoa jälkiruokana ja/tai kahvin kanssa.

Vinkki

Voit kostuttaa pohjan halutessasi pelkällä kahvilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 220 kcal
Proteiini 5,4 g
Hiilihydraatti 26,1 g
Rasva 9,9 g
Tyydyttynyt rasva 5,2 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kaakaojauhetta
  • vadelmia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search