Tiramisukakku

Tiramisukakku

Kahvin ja irish creamin makuisella rahkalla saat juhlavan leivonnaisen kahvipöytään. Kakun koristelussa voit käyttää mielikuvitustasi. Voi esim. kuvioida pinnan päälle siivilöitävällä kaakaojauheella ja tomuokerilla sablunaa käyttäen .

4 h 45 min
keskitaso
284 kcal / 100g
6
9

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

1 pkt (185 g)
keksejä , esim. Wilhelmina
2 rkl (30 g)

Täyte

4
liivatelehteä
2 dl
2 prk (à 200 g)
2 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 rkl
vahvaa kahvia

Koristeluun

kaakaojauhetta
tomusokeria

Ohje

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjan ja reunojen väliin. Murenna keksit esim. monitoimikoneessa. Sekoita niihin voisula. Taputtele muruseos vuoan pohjalle.
  2. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä n. 5 min. Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja sokerit kulhossa. Sulata puristetut liivatelehdet kiehuvan kuumaan kahviin. Kaada seos rahkan joukkoon ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Lisää kermavaahto.
  3. Kaada täyte pohjalle. Tasoita pinta. Peitä. Hyydytä kakkua jääkaapissa n. 4 tuntia tai yön yli.
  4. Irrota kakku veitsellä vuoan reunasta. Sihtaa kaakaojauhe siivilän läpi tasaiseksi kerrokseksi kakun pinnalle.
  5. Leikkaa paperista kuvio sabluunaksi kakun pinnalle.
  6. Sihtaa tomusokeri siivilän läpi tasaiseksi kerrokseksi. Poista paperi.

Vinkki

Voit käyttää pohjassa myös Digestive-keksejä. Lisää niihin 75 g Valio voita sulatettuna.Korvaa halutessasi voi ja kuohukerma Valio Eila™ Laktoositon voilla ja Valio Eila™ Laktoositon vispikermalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
284 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
26 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Kalsium
25 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)