Tomaatti-sipulikeitto

Tomaatti-sipulikeitto
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Tomaatti-sipulikeitto

Tomaatti-sipulikeitto

Lempeä tomaatti-sipulikeitto lämmittää mukavasti, ja keiton voi halutessaan valmistaa myös sosekeittona

Valmistusaika

Työaika
25 min
Yhteensä
25 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
22 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 rkl
4 - 5
kypsää tomaattia kuutioina

tai 1 tlktomaattimurskaa
3
sipulia hienonnettuna
pala (100 g)
purjoa tai kesäsipulia hienonnettuna
1
kasvisliemikuutio
6 dl
vettä
2
laakerinlehteä
¼ tl
mustapippuria
1 rkl
sokeria
1 dl
vettä
1 rkl
maissitärkkelystä tai vehnäjauhoja
1 dl
ripaus
suolaa
tuoretta persiljaa hienonnettuna

Ohje

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon kuutioidut tomaatit sekä sipulit ja purjo. Kuullota kasviksia hetken aikaa. Jos käytät tomaattimurskaa, lisää se sipulien kuullotuksen jälkeen.
  2. Murenna liemikuutio kattilaan. Lisää vesi (6 dl). Mausta.
  3. Yhdistä vesi (1 dl) ja tärkkelys ja lisää joukkoon. Anna kiehua muutama min. Lisää lopuksi kerma ja kiehauta. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
  4. Halutessasi voit soseuttaa keiton sauvasekoittimella (, poista tällöin laakerinlehdet).
  5. Viimeistele persiljalla. Tarjoa naanleipien kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
36 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.