Tomaattinen juhlakranssi

Tomaattinen juhlakranssi
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Tomaattinen juhlakranssi

Tomaattinen juhlakranssi

Leipäkranssista riittää isommallekin porukalle. Tarjoa voin ja juuston kera.

Valmistusaika

Työaika
25 min
kohotus
50 min
uunissa
20 min
Yhteensä
1 h 35 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset1 kpl

1 kpl
1 pala (50 g)
hiivaa
5 dl
1 tl
suolaa
½ rkl
sokeria
1 dl
aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
1 dl
hienonnettua tuoretta basilikaa
10 dl
vehnäjauhoja
50 g

Voiteluun ja pinnalle

auringonkukansiemeniä

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon suola, sokeri, tomaatit ja basilika. Alusta jauhot joukkoon ja lisää viimeiseksi pehmeä voi. Anna taikinan kohota vedottomassa, lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä.
  2. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen palaan ja leivo palat n. 60 cm:n tangoiksi. Kiepauta tangot toistensa ympäri löysästi ja taivuta kranssin muotoon. Kohota leivinliinan alla.
  3. Voitele kohonnut kranssi maidolla ja ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä.
  4. Paista 200 asteessa n. 20 min.
  5. Tarjoa buffetpöydässä esim. juuston kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
237 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›