Tomahawk ja limekastike

Tomahawk ja limekastike

45 min
keskitaso
229 kcal / 100g
1
0

Tässä se on - grilliruokien kuningas! Noin kilon luullisesta naudanlihapihvistä riittää syömistä useammallekin. Tämän rinnalla grillimakkarat kalpenee!

Ainekset

6 annosta
1 (1,2 - 1,4  kg)
tomahawk -pihvi

Lihan pinnalle

3
valkosipulin kynttä
½ dl
oliiviöljyä
1 tl
mustapippurirouhetta
1 rkl
sormisuolaa

Limekastike

1 prk (150 g)
1 rkl (1/2 limettiä)
limemehua
yhden
limetin kuori raastettuna
¼ tl
suolaa

Ohje

  1. Kuivaa lihan pinta. Mausta se n. 2 h ennen kypsentämistä ja jätä huoneenlämpöön.
  2. Maustaminen: Litistä valkosipulin kynnet rikki veitsen lavalla ja hienonna. Yhdistä valkosipuli, öljy ja mustapippuri kulhossa. Levitä seos kauttaaltaan lihan pintaan. Ripottele päälle suola. Painele lihan pintaa, jotta mausteet kiinnittyvät paremmin.
  3. Grillaa liha molemmin puolin. Kypsennä haluttuun kypsyysasteeseen kannella suljetussa grillissä. Kokonaiskypsennysaika (n. 1/2 h:n molemmin puolin) riippuu kuitenkin lihan paksuudesta, grillin lämpötilasta ja halutusta kypsyysasteesta.
  4. Anna lihan vetäytyä hetki. Leikkaa siivuiksi ja tarjoa limekastikkeen kanssa.
  5. Limekastike

  6. Yhdistä kastikkeen raaka-aineet.

Vinkki

* Jos osa ruokailijoista haluaa lihan mediumina ja toiset kypsänä, voi lihasta leikatun viipaleen laittaa vielä kuumalle parilalle ja paistaa sen nopeasti kypsäksi asti molemmin puolin.** Lihan voi myös kypsentää uunissa voidellulla uunipellillä 225 - 250 asteessa. Suosittelemme kuitenkin grillaamista, sillä valmistuksessa muodostuu melko lailla savua (rasvan roiskuminen /paistopinnan aikaansaaminen).

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
229 kcal
Proteiini
17 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
18 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
17 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)