Torta Caprese suklaamantelikakku Italiasta

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

Torta Caprese suklaamantelikakku Italiasta

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

30 min

Leivontafoorumin maaliskuun leivontahaasteessa Mrs. Baker sai III -palkinnon. Erään legendan mukaan mantelikakku syntyi, kun leipuri täytti turistien tilausta 1920-luvulla ja unohti taikinasta jauhot. Asiakkaat kuitenkin pitivät kakkua herkullisena. Italialaisittain kakku koristellaan tomusokerilla ja tarjolle laitetaan erikseen kermavaahtoa ja vadelmakastiketta. Muutama vadelma antaa eloa pintaan! Tämä helppo, nopea ja herkullinen kakku sopii myös keliaakikolle.

Ainekset

Kakkupohja

200 g huoneenlämpöistä Valion luomuvoita
200 g 60% suklaata sulatettuna
200 g karkeaksi jauhettua mantelia
200 g luomuruokosokeria
100 g luomukeltuaisia
(1/2 vaniljatangon siemenet)
180 g luomuvalkuaisia (yhteensä n. 6 munaa)
ripaus suolaa

Päällinen Suklaaganache

230 g tummaa suklaata
180 g Valio luomukermaa
(2 rkl Valion luomuvoita)

Vadelmakastike

5 dl tuoreita tai pakastevadelmia
1/2 dl sokeria
5 rkl Valio appelsiinimehua
2 rkl maizenaa
2 dl kylmää vettä

Ohje

  1. Kakun pohja

  2. Tarvitaan halkaisijaltaan 24 cm vuoka, esilämmitä uuni 180°C
  3. 1. Sekoita sulatettu suklaa ja voi tasaiseksi.
  4. 2. Vispaa valkuainen ja suola vaahdoksi.
  5. 3. Vatkaa toisessa kulhossa keltuainen ja sokeri vaahdoksi, lisää vanilja ja suklaaseos. Sekoita joukkoon mantelijauhot ja lopuksi kääntele joukkoon valkuaisvaahto.
  6. 4. Kaada taikina leivinpaperoidulle, ja reunoista voidellulle ja jauhotetulle (perunajauhoilla, jos haluaa kakun gluteenittomaksi) irtopohjavuoalle.
  7. Esilämmitetty uuni 180°C, Paistoaika 45-50 minuuttia. Kumoa kakku ritilän päälle ja jäähdytä hyvin.
  8. Suklaaganache

  9. 1. Aseta paloiteltu suklaa kulhoon.
  10. 2. Kuumenna kerma ja voi kattilassa lähes kiehuvaksi, ja kaada heti suklaan päälle. Älä sekoita pariin minuuttiin, vaan anna kerman sulattaa suklaa. Sekoita sitten varovaisesti nuolijalla - varo ilmakuplien syntymistä ganacheen - kunnes seos on tasaista.
  11. 3. Ota pieni määrä ganachea erilleen, ja levita se kakun päälle 'eristeeksi'.
  12. 4. Laita kakku pariksi minuutiksi pakastimeen, jotta ganache kovettuu.
  13. 5. Aseta sen jälkeen kakku ritilän päälle ja kaada loput ganachet kakun päälle.
  14. Vadelmakastike

  15. 1. Laita vadelmat, sokeri ja appelsiinimehu kattilaan, sekoita.
  16. 2. Mittaa maizena veteen ja sekoita hyvin. Lisää kattilaan. Keitä viitisen minuuttia.
  17. 3. Soseuta sauvasekoittimella, ja siivilöi siemenet pois.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö