Torta di Pasqua, pääsiäiskakku Italiasta

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

Torta di Pasqua, pääsiäiskakku Italiasta

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

2 h

Maaliskuussa Leivontafoorumin aiheena oli ulkomainen pääsiäisen perinneleipomus. Maiksi oli rajattu Ranska, Espanja ja Italia. Henna73 sai hopealle kiiltävän II palkinnon italialaisella kakullaan.

Ainekset

Taikina, siitä riittää kahteen kakkuun:

200 g sokeria
3 kananmunaa
440 g puolikarkeita vehnäjauhoja
255 g kylmää voita
1 rkl sitruunan kuorta

Täyte kahdelle kakulle:

5 kananmunaa eroteltuina
150 g sokeria
675 g Ricottajuustoa hyvin valutettuna
3 sitruunan kuori
1 rkl puolikarkeita vehnäjauhoja
2 tl maissitärkkelystä

Koristeluun:

tomusokeria

Ohje

  1. Taikina:

  2. Vispaa isossa kulhossa sokeri ja munat, kunnes seos on vaaleaa. Sekoita toisessa kulhossa puolet jauhoista, sitruunan kuori ja voi keskenään haarukalla, anna voin jäädä pieniksi paloiksi. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikinaa varovasti ja lisää vähitellen loput jauhot.
  3. Kaada taikina kevyesti jauhotetulle alustalle. Jos taikina on liian tahmeaa, lisää jauhoja vähän kerrallaan. Muotoile taikina varoen palloksi. Kääri taikina muovikelmuun ja pidä jääkaapissa vähintään 1 tunti.
  4. Täyteen valmistus:

  5. Vispaa keltuaiset ja sokeri keskenään suuressa kulhossa, kunnes seos on vaaleaa. Sekoita ricotta varovasti joukkoon, kunnes seos on tasainen. Lisää sekaan sitruunan kuoret, jauhot ja maissitärkkelys. Vispaa erillisessä kulhossa munanvalkuaisia kunnes vaahto pitää muotonsa ja lisää vaahto varovasti täyteseokseen.
  6. Kakun työstö ja paistaminen:

  7. Esilämmitä uuni 150 asteeseen. Rasvaa ja jauhota kaksi kakkuvuokaa. Ota taikina jääkaapista. Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan. Kaulaa molemmista ohut levyt. Laita molempiin kakkuvuokiin taikinalevy ja jätä taikinaa roikkumaan reunojen yli.
  8. Täytä vuoat ricottatäytteellä ja kääntele ylimääräinen taikina varovasti täytteen päälle kanneksi.
  9. Paista noin 1 tunti tai kunnes kakut ovat kullan värisiä. Anna kakkujen jäähtyä täysin ennen kuin irrotat vuoista. Pidä jääkaapissa ainakin 6 tuntia ennen tarjoilua. Ripottele päälle koristeeksi tomusokeria.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö