Trio-kakku

Trio-kakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Trio-kakku

Trio-jäätelö on yhdistänyt vuosikymmenet kolme suomalaisten suosikkijäätelömakua: vaniljan, mansikan ja suklaan. Tässä kerroskakussa maistuvat juuri nuo suositut jäätelömaut herkullisessa muodossa mikä saa inspiraationsa jäätelöannoksesta.

Valmistusaika

Työaika
30 min
jäähdytys
6 h
koristelu
30 min
Yhteensä
7 h

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

33 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

100 g
Domino-keksejä
25 g

Täytteet

6
liivatelehteä
1 prk (2,5 dl)
1 prk (100 g)
1 prk (200 g)
½ dl
mansikkahilloa
1 prk (200 g)
1 prk (3,3 dl)
2 + 2 + 2 rkl

Koristeluun

1 prk (2,5 dl)
nonparelleja

Ohje

  1. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperoidun irtopohjavuoan (ø 16 - 18 cm) pohjalle.
  2. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
  3. Vaahdota suklaakerma ja sekoita joukkoon suklaamousse. Vaahdota kuohukerma ja jaa se kahteen kulhoon. Sekoita toiseen mansikkarahka ja -hillo ja toiseen vaniljakreemi.
  4. Kuumenna mikrossa 2 rkl maitoa ja sulata siihen 2 liivatetta. Kaada seos suklaavaahdon joukkoon samalla sekoittaen. Tee samoin mansikka- ja vaniljatäytteille.
  5. Lusikoi täytteet kerroksittain vuokaan, suklaa pohjalle, mansikka keskelle ja vanilja pinnalle. Nosta peitettynä jääkaappiin hyytymään väh. 6 h.
  6. Irrota kakku vuoasta palettilastan avulla. Keitä puolet kermasta kastikkeeksi, jäähdytä. Pursota reunoille valumat. Vaahdota loppu kerma ja pursota ruusukkeiksi. Koristele nonparelleilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
274 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.