Tulinen tomaattikeitto

Tulinen tomaattikeitto

Tämä tulinen tomaattikeitto saa makua chilistä ja lämmittää mukavasti pakkaspäivänä.

Ainekset4 annosta

4 annosta
2 tlk (à 400 g)
tomaattimurskaa
2 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
2 viipaletta
vaaleaa paahtoleipää
4
valkosipulin kynttä
1 rasia (200 g)
½ rkl
oreganoa
makeaa chilikastiketta maun mukaan

Pinnalle

krutonkeja

Ohje

  1. Kaada tomaattimurska kattilaan. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää liemikuutio.
  2. Poista leivistä kuoret ja murenna leivät kattilaan. Lisää paloitellut valkosipulin kynnet. Anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 15 min.
  3. Sekoita joukkoon tuorejuusto sekä oregano ja mausta sopivan tuliseksi chilikastikkeella. Soseuta sauvasekoittimella, jos haluat. Tarkista suola
  4. Tarjoa paahdettujen leipäkuutioiden eli krutonkien kanssa
Vinkki

Vinkki

* Voit tarjota keiton myös kylmänä. Soseuta keitto silloin. Tarjoa keiton kanssa kasvissalsaa: leikkaa tomaattia ja kurkkua pieniksi kuutioiksi ja lisää salsaan hienonnettua sipulia ja maustevihanneksia, kuten persiljaa, tilliä ja ruohosipulia.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
62 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g
Kalsium
13 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›