Turunmaalaiset grissinit ja juustoinen salaatti

Reseptiyhteistyö: masterchef

Turunmaalaiset grissinit ja juustoinen salaatti

Reseptiyhteistyö: masterchef

1 h

Herkullisen raikas juustoinen salaatti maistuu entistäkin paremmalta kun se saa seurakseen grissinejä eli italialaisia leipätikkuja.

Ainekset

Grissinit (2 pellillistä)

1 ½ dl
vettä
1 tl
sokeria
1 tl
kuivahiivaa
4 dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
2 rkl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa
kananmunaa voiteluun
2 dl

Juustoinen salaatti

erilaisia salaatteja
cantaloupemelonia

Balsamico-hunaja-vinaigrette

1 rkl
juoksevaa hunajaa
2 rkl
valmista balsamicokastiketta
4 rkl
oliiviöljyä
suolaa
jauhettua mustapippuria
1 kpl
valkosipulin kynttä

Alkupalagrissinit

Turunmaalaisia leipätikkuja
parmankinkkuviipaleita
auringonkukan versoja
balsamico-hunaja-vinaigrettea
maustettua tuorejuustoa

Ohje

  1. Grissinit

  2. Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi (42 asteiseksi).
  3. Kaada vesi kulhoon ja sekoita joukkoon sokeri, hiiva ja noin 1/2 dl jauhoista. Anna hiivan aktivoitua 5-10 minuuttia.
  4. Sekoita joukkoon öljy, suola ja loput jauhot vähitellen. Alusta taikinaa käsin tai koneella 5-10 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa käsistä ja kulhosta.
  5. Laita taikinapallo kevyesti öljyttyyn lasikulhoon ja ripauta päälle hieman jauhoja. Peitä kelmulla ja kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  6. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  7. Kumoa taikina työtasolle. Leikkaa taikina pieniksi paloiksi ja pyöritä noin kynän paksuisiksi pötköiksi.
  8. Nostele valmiit leipätikut leivinpaperin päälle vieri viereen. Voitele munalla ja ripota päälle reilusti juustoraastetta.
  9. Paista kiertoilma-asennolla grissinejä noin 15 minuuttia, kunnes pinnat ovat kauniisti ruskistuneet.
  10. Vinkki: Leipätikuista saa maukkaita alkupaloja kääräisemällä niiden ympärille pari viipaletta Turunmaa kermajuustoa, auringonkukan versoja ja parmankinkkua.
  11. Salaatti ja vinaigrette

  12. Huuhtele salaatit huolellisesti ja anna kuivahtaa.
  13. Leikkaa meloni pieniksi kolmioiksi ja viipaloi tai kuutioi juusto. Valmistele salaatin aineksia ruokailijoiden määrän mukaan.
  14. Yhdistä vinaigretten ainekset kulhossa.
  15. Sekoita haarukalla ainekset sekaisin. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa makeutta tai happamuutta.
  16. Kokoa tarjoilulautaselle salaatinlehdet. Asettele päälle juusto ja meloni.
  17. Pirskota päälle vielä reilusti vinaigretteä. Tarjoa rapeiden leipätikkujen kera.
  18. Grissinit alkupalana

  19. Levitä työtasolle parmankinkkuviipaleet. Aseta kinkun päälle 2-3 juustoviipaletta sekä muutama auringonkukan verso.
  20. Pirskota halutessasi päälle vielä vinaigretteä. Pyöritä leipätikun ympärille.
  21. Dippaile halutessasi notkistetussa tuorejuustossa.
  22. Vinkki: Leipätikkujen ympärille jäänyt paistunut juusto kannattaa käyttää salaattiin tuomaan makua ja rapeutta.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö