
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
4 h
Yhteensä
4 h 40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 175 g ruisvuokaleipää
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ dl hienonnettua persiljaa
Täyte
- 4 liivatelehteä
- 150 g kesäkurpitsaa tai kurkkua
- ½ dl kurkkusalaattia
- ¼ dl kapriksia
- 1 tl sitruunapippuria
- 1-2 valkosipulin kynttä
- 2 tl juoksevaa hunajaa tai sokeria
-
2 prk (à 200 g)
Valio pehmeää raejuustoaValio pehmeä raejuusto on maultaan mietoa ja maukasta. Se sisältää hieman enemmän rasvaa (2,4 %)…
-
1 prk (150 g)
Valio crème fraîcheaValio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
- 2 rkl sitruunamehua
Koristeluun
- 0 kg rucolaa
- 1 pala (50 g) kurkkua tai kesäkurpitsaa
- 1 dl paprikatäytteisiä oliiveja
- ¼ dl kapriksia
- 75 g graavilohta tai kylmäsavuhärkää
Jaa resepti
Ohje
- Murusta leipä monitoimikoneessa. Lisää voisula ja halutessasi hienonnettu persilja. Taputtele leivinpaperille irtopohjavuokaan (Ø sisämitta 22 cm).
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.
- Leikkaa kesäkurpitsa tai kurkku aivan pieniksi kuutioiksi. Yhdistä ne, kurkkusalaatti, hienonnetut kaprikset, sitruunapippuri, murskattu valkosipuli, hunaja (tai sokeri), raejuusto ja crème fraîche.
- Purista liivatteista ylimääräinen vesi. Liuota ne kiehuvan kuumaan sitruunamehuun, älä keitä. Sekoita liivateseos raejuustoseokseen. Kaada vuokaan. Peitä kelmulla.
- Anna hyytyä jääkaapissa 4 h tai yli yön.
- Koristele kakku: Hienonna veitsellä rucola ja ripottele kakulle, säästä muutamia kauniita rucolanlehtiä pinnalle. Lisää kurkku- ja oliiviviipaleita, kapriksia sekä hienonnettua graavilohta tai kylmäsavuhärkää. (Voit halutessasi laittaa kalan tai lihan erikseen tarjolle kakun viereen.) Koristele siten, että jokaiseen leikattavaan palaan tulee kaikkia koristeita.
- Tarjoa alkupala- tai kahvipöydässä.
LAKTOOSITON TZATZIKIKAKKU
- Jos haluat kakusta laktoosittoman, käytä siinä Valio Eila® Laktoositonta voita ja Valio Eila® Laktoositonta raejuustoa.
TZATZIKIKAKKU AGARILLA
- Korvaa liivatelehdet halutessasi agar-jauheella. Agar on kasvikunnan tuote. Sillä syntyvä hyytelö ei ole liivatteella tehdyn hyytelön kaltainen eikä yhtä hyvin leikkautuva, mutta toimii vaihtoehtona. Agar-jauhetta saa apteekeista ja hyvin varustetuista ruokakaupoista. Tee täyte agarilla hyydyttäen näin: Leikkaa kesäkurpitsa tai kurkku pieniksi kuutioiksi. Lisää kurkkusalaatti, hienonnetut kaprikset ja mausteet sekä raejuusto. Laita crème fraîche ja 2 tl agar-jauhetta kattilaan. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua 1 min koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä. Lisää seos täytteen joukkoon. Lisää 2 rkl sitruunamehua. Kaada seos vuokaan. Peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
163 kcal
Proteiini
7,2 g
Hiilihydraatti
10,5 g
Rasva
9,9 g
Tyydyttynyt rasva
5,3 g
Ravintokuitu
1,5 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- rucolaa