Tzatziki-voileipäkakku

Tzatziki-voileipäkakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Tzatziki-voileipäkakku

Tzatziki-voileipäkakku

Tzatziki-voileipäkakku on kevään ja kesän juhlakauden raikas yllättäjä. Tämä voileipäkakku on melko kevyt, mutta täynnä makua.

Valmistusaika

Työaika
40 min
hyydytys
4 h
Yhteensä
4 h 40 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
33 arvostelua

Ainekset12 palaa

12 palaa

Pohja

175 g
ruisvuokaleipää
75 g
( ½ dl
hienonnettua persiljaa )

Täyte

4
liivatelehteä
150 g
kesäkurpitsaa tai kurkkua
½ dl
kurkkusalaattia
¼ dl
kapriksia
1 tl
sitruunapippuria
1 - 2
valkosipulin kynttä
2 tl
juoksevaa hunajaa tai sokeria
2 prk (à 200 g)
1 prk (150 g)
2 rkl
sitruunamehua

Koristeluun

rucolaa
pala (50 g)
kurkkua tai kesäkurpitsaa
1 dl
paprikatäytteisiä oliiveja
¼ dl
kapriksia
75 g
graavilohta tai kylmäsavuhärkää

Ohje

  1. Murusta leipä monitoimikoneessa. Lisää voisula ja halutessasi hienonnettu persilja. Taputtele leivinpaperille irtopohjavuokaan (Ø sisämitta 22 cm).
  2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.
  3. Leikkaa kesäkurpitsa tai kurkku aivan pieniksi kuutioiksi. Yhdistä ne, kurkkusalaatti, hienonnetut kaprikset, sitruunapippuri, murskattu valkosipuli, hunaja (tai sokeri), raejuusto ja crème fraîche.
  4. Purista liivatteista ylimääräinen vesi. Liuota ne kiehuvan kuumaan sitruunamehuun, älä keitä. Sekoita liivateseos raejuustoseokseen. Kaada vuokaan. Peitä kelmulla.
  5. Anna hyytyä jääkaapissa 4 h tai yli yön.
  6. Koristele kakku: Hienonna veitsellä rucola ja ripottele kakulle, säästä muutamia kauniita rucolanlehtiä pinnalle. Lisää kurkku- ja oliiviviipaleita, kapriksia sekä hienonnettua graavilohta tai kylmäsavuhärkää. (Voit halutessasi laittaa kalan tai lihan erikseen tarjolle kakun viereen.) Koristele siten, että jokaiseen leikattavaan palaan tulee kaikkia koristeita.
  7. Tarjoa alkupala- tai kahvipöydässä.
  8. LAKTOOSITON TZATZIKIKAKKU

  9. Jos haluat kakusta laktoosittoman, käytä siinä Valio Eila® Laktoositonta voita ja Valio Eila® Laktoositonta raejuustoa.
  10. TZATZIKIKAKKU AGARILLA

  11. Korvaa liivatelehdet halutessasi agar-jauheella. Agar on kasvikunnan tuote. Sillä syntyvä hyytelö ei ole liivatteella tehdyn hyytelön kaltainen eikä yhtä hyvin leikkautuva, mutta toimii vaihtoehtona. Agar-jauhetta saa apteekeista ja hyvin varustetuista ruokakaupoista. Tee täyte agarilla hyydyttäen näin: Leikkaa kesäkurpitsa tai kurkku pieniksi kuutioiksi. Lisää kurkkusalaatti, hienonnetut kaprikset ja mausteet sekä raejuusto. Laita crème fraîche ja 2 tl agar-jauhetta kattilaan. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua 1 min koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä. Lisää seos täytteen joukkoon. Lisää 2 rkl sitruunamehua. Kaada seos vuokaan. Peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
173 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
1,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.