Tzatzikihyytelö

Tzatzikihyytelö
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Tzatzikihyytelö

Tzatzikihyytelö

Sopii tarjottavaksi alkupalana esimerkiksi uusien perunoiden, savukalan tai grilliruokien kanssa.

Valmistusaika

Työaika
35 min
Yhteensä
35 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta
4
liivatelehteä
3 rkl
sitruunamehua
1 (350 g)
kurkku
2 dl
1 prk (200 g)
1 prk (180 g)
1-2
valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 rkl
juoksevaa hunajaa tai sokeria
1 ½ tl
sitruunapippuria
½ dl
hienonnettua tilliä

Koristeluun

tuoretta kurkkua , tilliä
vihreitä oliiveja , kapriksia tms.

Ohje

  1. Vuoraa litran vetoinen tasapohjainen vuoka tuorekelmulla.
  2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 - 10 min.
  3. Leikkaa kurkku aivan pieniksi, n. 1/2 cm:n kuutioiksi tai raasta kurkku karkeaksi, lyhyeksi raasteeksi. Valuta siitä ylimääräinen neste.
  4. Yhdistä jogurtti, kermarahka, haarukalla hienonnettu juusto, hienonnetut valkosipulin kynnet, hunaja, sitruunapippuri ja tilli. Sekoita joukkoon hienonnettu kurkku.
  5. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota kiehuvaan sitruunamehuun, älä keitä. Sekoita liivateseos muihin aineisiin.
  6. Kaada seos vuokaan. Nosta tuorekelmun reunat hyytelön päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Kumoa ja koristele.
  7. Tarjoa alkupalapöydässä savukalan, grilliruokien tai uusien perunoiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
130 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›