Tzatzikihyytelö

Tzatzikihyytelö

35 min
keskitaso
153 kcal / 100g
0
0

Sopii tarjottavaksi alkupalana esimerkiksi uusien perunoiden, savukalan tai grilliruokien kanssa.

Ainekset

8 annosta
4
liivatelehteä
3 rkl
sitruunamehua
1 (350 g)
kurkku
2 prk (à 200g)
1 prk (180 g)
1-2
valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 rkl
juoksevaa hunajaa tai sokeria
1 ½ tl
sitruunapippuria
½ dl
hienonnettua tilliä

Koristeluun

tuoretta kurkkua , tilliä
vihreitä oliiveja , kapriksia tms.

Ohje

  1. Vuoraa litran vetoinen tasapohjainen vuoka tuorekelmulla.
  2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 - 10 min.
  3. Leikkaa kurkku aivan pieniksi, n. 1/2 cm:n kuutioiksi tai raasta kurkku karkeaksi, lyhyeksi raasteeksi. Valuta siitä ylimääräinen neste.
  4. Yhdistä crème fraîche, haarukalla hienonnettu juusto, hienonnetut valkosipulin kynnet, hunaja, sitruunapippuri ja tilli. Sekoita joukkoon hienonnettu kurkku.
  5. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota kiehuvaan sitruunamehuun, älä keitä. Sekoita liivateseos muihin aineisiin.
  6. Kaada seos vuokaan. Nosta tuorekelmun reunat hyytelön päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Kumoa ja koristele.
  7. Tarjoa alkupalapöydässä savukalan, grilliruokien tai uusien perunoiden kanssa

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
153 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
9 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
82 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)