Uppomunaleipä ja sinappinen juustokastike

Reseptiyhteistyö: ruokabloggaajat

Uppomunaleipä ja sinappinen juustokastike

Reseptiyhteistyö: ruokabloggaajat

30 min

Joko osaat valmistaa uppomunan? Nyt on hyvä hetki opetella – ja onnistua kerralla. Munan seuraksi sopivat jauhelihapihvi, juustokastike ja tomaattisalaatti.

Ainekset

Tomaattisalaatti

250 g
kirsikkatomaattia
kevätsipulia
½ dl
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1 rkl
valkoviinietikkaa

Sinappinen juustokastike

2 rkl
voita
2 rkl
vehnäjauhoja
3 dl
täysmaitoa
250 g
1 rkl
sinappia
suolaa
mustapippuria
lehtipersiljaa tai timjamia
2 rkl
marinoituja sinapinsiemeniä. Ohje: Keitä 1/2 dl sinapin siemeniä seoksessa jossa on 1 dl etikkaa, 2 dl sokeria, 3 dl vettä 20 minuutin ajan. Anna jäähtyä.

Pihvit

600 g
naudan jauhelihaa
1 rkl
suolaa
murskattua mustapippuria
4 kpl
viipaloitua leipää

Uppomunat

4 kpl
kananmunaa
1 dl
etikkaa
2 l
vettä

Ohje

  1. Tee ensin tomaattisalaatti, sinapinsiemenet ja sitten kastike.
  2. Tomaattisalaatti

  3. Kuutioi tomaatit ja pilko sipuli ohueksi, sekoita loput aineet sekaan, tarjoa.
  4. Sinappinen juustokastike

  5. Sulata kattilassa voi, lisää vehnäjauhot , paista miedolla lämmöllä sekoittaen noin 5 minuuttia kunnes jauhosuurus on kypsää. Lisää maito 1 dl kerrallaan vispilällä sekoittaen. Anna hautua noin 10 minuuttia, lisää juusto, sinappi, sinapinsiemenet, pilkottu persilja, sekoita, mausta suolalla ja mustapippurilla.
  6. Pihvit

  7. Sekoita jauheliha ja mausteet, muotoile pihveiksi. Paista pihvit ja paahda leipä.
  8. Uppomunat

  9. Kuumenna vesi lähelle kiehumispistettä muttei kiehuvaksi. Lisää etikka. Pyöräytä kauhalla vesi liikkeeseen. Riko kananmuna esim. kuppiin ja kaada varovasti veteen. Anna munan kypsyä noin kolmen minuutin ajan ja nosta uppomuna reikäkauhan avulla pois vedestä.
  10. Tarjoile

  11. Kasaa annokseksi ja lusikoi kastike päälle.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö