Uppopaistettu tuunattu lihapiirakka

Reseptiyhteistyö: Leivontafoorum-yhteystyö

Uppopaistettu tuunattu lihapiirakka

Uppopaistettu tuunattu lihapiirakka

Reseptiyhteistyö Leivontafoorum-yhteystyö

Uppopaistettu tuunattu lihapiirakka

Leivontafoorumilla palkinnoille huhtikuussa yltänyt Tekilan valmistama lihapiirakka on hyvä muunnos tavanomaisesta lihiksestä.

12 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset12 n. 12 annosta

Taikina

5 dl Valion kevytmaitoa
50 g tuoretta hiivaa
1 tl suolaa
2 dl hiivaleipäjauhoja
10 dl vehnäjauhoja
100 g Valion voita

Täyte

400 g naudan paistijauhelihaa
2,5 kpl punasipulia
4 kpl keitettyjä kananmunia
0,5 dl kapriksia
2 tl lihafondyytä
1 tl jauh. mustaapippuria
0,5 tl jauh. valkopippuria
(1 tl suolaa)

Kypsentämiseen

n. 1,5 l paistonkestävää öljyä

Ohje

  1. 1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola ja alusta taikina jauhoilla. Lisää pehmeä rasva joukkoon ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Laita kohoamaan vedottomaan paikkaan täytteen teon ajaksi.
  2. 2. Keitä kananmunat. Pilko kaprikset ja sipulit pieneksi. Ruskista jauheliha ja sipulit. Laita joukkoon kaprikset. Lisää mausteet ja tarkista maku. Suolan kanssa kannattaa olla varovaisia, koska kaprikset on voi olla suolasia. Kuori kananmunat ja pilko ne pieneksi. Lisää täytteeseen.
  3. 3. Leikkaa paperista 15cm halkaisijaltaan oleva ympyrä. Tai käytä valmista muottia. Laita leivinpaperi pöydälle odottamaan lihapiirakoita.
  4. 4. Kauli taikinasta noin 1cm paksu levy. Ota muotin avulla ympyrän muotoisia palasia taikinasta. Laita keskelle 2-3 ruokalusikallista täytettä. Käännä reunat yhteen ja nipistele ne tiukasti kiinni. Laita lihapiirakka nousemaan leivinpaperin päälle. Toista niin kauan kunnes taikina loppuu. Anna lihapiirakoiden nousta vielä noin 15 minuuttia.
  5. Tarkista että hellan lähettyviltä on pois kaikki helposti syttyvä. Tarkista, että lähellä on sammutuspeitto, matto tai joku millä pystyt tukahduttamaan mahdollisen palon. ÄLÄ MISSÄÄN NIMESSÄ SAMMUTA PALOA VEDELLÄ!
  6. 5. Laita rasvaa kattilaan noin 1,5 litraa. Lämmitä rasvaa noin 10 minuuttia. Seuraa lämpöä lämpömittarin avulla. Kun rasva on 170 asteista laita lihapiirakka porisemaan. Friteeraa piirakkaa noin 2 minuuttia per puoli. Voit välillä vilkasta onko lihapiirakan puoli jo sopivan kypsä. Nosta valmis lihapiirakka reikäkauhalla talouspapereiden päälle valumaan. (ÄLÄ TUNGE MITÄÄN MUOVISTA TULIKUUMAAN RASVAAN!)
  7. 6. Kun lihapiirakat on friteerattu ja valutettu, laita ne esille ja täytä lihapiirakka mieleisin mauin!
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.