Uuden vuoden kakku

Uuden vuoden kakku

4 h 30 min
keskitaso
290 kcal / 100g
0
0

Tarjoa vuoden vaihtuessa AURA juuston ja kinuskisen juustokakun suolaisen-makeaa yhdistelmää. Juustokakku on kätevää valmistaa jo edellisenä päivänä ja pinnan voi huoletta päällystää tarjoilupäivänä. Tarjoa uuden vuoden herkku halutessasi astetta makeampana kinuskikastikkeen kanssa.

Ainekset

10 annosta

Pohja

150 g
kaurakeksejä
50 g
50 g
suklaapatukkaa (Snickers)

Täyte

3
liivatelehteä
2 dl
1 prk (200 g)
1 prk (200 g)
1 rkl
sokeria

Pinnalle

75 g
200 g
kivettömiä tummia viinirypäleitä
tuoretta minttua

Ohje

  1. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja veitsellä hienonnettu suklaapatukka.
  2. Taputa seos leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø 22 cm).
  3. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
  4. Vaahdota kerma. Vatkaa tuorejuusto, rahka ja sokeri sekaisin kulhossa.
  5. Valuta vesi liivatelehdistä. Kuumenna 1 rkl vettä esim. kahvikupissa mikroaaltouunissa ja sulata siihen valutetut liivatteet. Lisää liivateseos rahkan joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen / vatkaten.
  6. Lisää viimeisenä kermavaahto. Sekoita varoen. Kaada täyte vuokaan. Peitä kelmulla.
  7. Anna kakun hyytyä jääkaapissa 4 - 6 h tai seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta. Siirrä tarjoiluvadille. Koristele paloitelluilla viinirypäleillä, AURA juuston paloilla ja mintulla.

Vinkki

Varaa halutessasi tarjoiluun valmista kinuskikastiketta. Laita se tarjolle pieneen kannuun kakun viereen.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
290 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
21 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
53 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)