Uudenlainen piimäkakku

Reseptiyhteistyö: Leivontafoorumin kuukausikisa

Uudenlainen piimäkakku

Uudenlainen piimäkakku

Reseptiyhteistyö Leivontafoorumin kuukausikisa

Uudenlainen piimäkakku

Kaunis ja hyvä vaihtoehto vierastarjoiluihin, juhliin, viikonlopun välipalaksi tai jälkiruoaksi. Kakku sisältää vain vähän hiilareita eikä ollenkaan jauhoja ja sopii myös keliaakikoille (G) ja diabeetikoille. http://favouriteinspirations.blogspot.fi/

4 Henkilölle
30 min
00 arvostelua

Ainekset4 n. 4 annosta

5 dl
Valion Gefilus piimää
3 dl
Valion Gefilus Mustikka-vadelma keittoa
2 dl
vispikermaa
11 kpl
liivatelehteä hyydytettynä
makeutukseen maun mukaan hieman sokeria, steviaa tai hunajaa
Koristeluun jäisiä tai tuoteita marjoja, rypäleitä, appelsiinin siivuja, mantelirouhetta ja tummaa minttusuklaata

Ohje

  1. Vahdota kerma. Sekoita piimä ja marjakeitto keskenään. Liota liivatelehtiä aivan pienessä määrässä kylmää vettä 5 min. ja purista sitten kunnolla liika vesi pois. Kuumenna kiehuvaksi pieni vesimäärä ja liota liivatelehdet siihen. Jäähdytä liivateliuosta ja lisää se piimän ja marjamehun seokseen. Sekoita mukaan kermavaahto. Maista makeus ja lisää tarpeen mukaan hieman sokeria, Steviaa tai hunajaa, mutta jätä kaukku raikkaaksi. Kaada seos irtopohjavuokaan, peitä kelmulla ja hyydytä jääkaapissa seuraavaan päivään. Poista vuoasta ennen tarjoilua ja koristele hedelmillä ja marjoilla. Liivatteiden määrällä voit säädellä kakusta lohkeavan ja lusikoitavan tai juustokakkumaisen ja kiinteän.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.