Helppo herkku ternimaidosta

Uunijuusto

Käyttäjän resepti - tehnyt: HEINI81

1 min

Ainekset10 n. 10 annosta

1 ½ l
Ternimaitoa
1 tl
Suolaa
1 rkl
(Voita)
1 tl
(Kanelia)

Ohje

  1. Voitele (ei ole pakko) uunivuoka ja kaada maito siihen. Ripottele suola sekaan.
  2. (Päälle voi ripotella myös kanelia)
  3. Ensimmäisen lypsyn ternimaito hyytyy nopeammin eli sitä tarvitsee paistaa 175 astetta vajaa tunti. Kunnes maito on hyytynyt ja pinta rusehtaa.
  4. Itse kuitenkin sekoitan 3 ensimmäisen lypsykerran maidot ja se vaatii hyytyäkseen hieman pidemmän ajan. Pidän ensin uunia vajaan puoli tuntia 200 asteessa ja lasken sitten lämmön 175 asteeseen. Paistoaika n. 1,5 tuntia. Jos pinta näyttää ruskistuvan liikaa voi vuoan peittää esim. leivinpaperilla.
  5. Tarjoa esim. hillon kanssa. (Oma suosikkini on lakkahillo.) Juuston voi syödä myös sokerin, kanelin ja maidon kanssa.
Tämä on käyttäjän tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Käyttäjän resepti
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›