Uunijuustokakku

Reseptiyhteistyö: Olgan Kotona

Uunijuustokakku

Uunijuustokakku

Reseptiyhteistyö Olgan Kotona

Uunijuustokakku

Tämä täyteläinen juustokakku on helppo valmistaa, ei liikoja vispauksia!

12 Henkilölle
30 min
22 arvostelua

Ainekset12 n. 12 annosta

Pohja

100 g
pehmeää voita
1 ½ dl
intiaanisokeria
1 kpl
kananmuna
4 dl
speltti- tai vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta

Täyte

2 prk
Valio Viola® sitruuna tuorejuustoa
1 prk
Valio maitorahkaa
2 dl
Valio kuohukermaa
3 kpl
kananmunaa
1 dl
hunajaa
2 tl
vaniljasokeria
2 rkl
perunajauhoja

Mansikkakastike kakulle

1 l
mansikoita
4 rkl
sokeria

Ohje

  1. Valmista ensin pohja

  2. Sekoita pehmeä voi ja sokeri notkeaksi. Lisää joukkoon kananmuna sekä jauhot.
  3. Levitä taikina jauhojen avulla irtopohjavuoan pohjalle sekä reunoille.
  4. Tee seuraavaksi täyte

  5. Sekoita keskenään täytteen aineet. Sekoita kunnolla että seos on sileää ja tasaista. Kaada täyte kakkuvuokaan pohjan päälle.
  6. Paista 170°c n. tunti kunnes kakun pinta saa hieman väriä. Älä huolestu vaikka kakun keskiosa on löysä kun otat sen uunista mutta se hyytyy kakun jäähtyessä.
  7. Kastikkeen valmistus

  8. Soseuta mansikat tehosekoittimessa. Mausta sokerilla maun mukaan. Mikäli haluat tehdä hienostuneempaa melbaa, valuta kastike tiheän lävikön lapi jotta siitä tulee aivan sileää.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.