Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Uuniperunasalaatti

Salaatissa voi käyttää punasipulin ohella tai lisäksi kesäsipulia. Sen hienonnetut varret sopivat salaatin koristeluun.

Uuniperunasalaatti
Uuniperunasalaatti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

;rasia

  • 1 kg varhaisperunoita
  • 1 tl gourmet-suolahiutaleita
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • ½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 (200 g) iso punasipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
  • ½ tl gourmet-suolahiutaleita

Kastike

Tarjoiluun


Ohje

  1. Pese perunat huolellisesti harjalla. Käytä kesällä uusia perunoita, muulloin tavallisia kuoriperunoita.
  2. Leikkaa perunat pituussuunnassa 8 osaan. Laita lohkot leivinpaperille uunipellille.
  3. Murenna perunoille suolaa, jauha mustapippuria ja purista pullosta Oivariini juoksevaa.
  4. Laita uunin keskiosaan 200 asteeseen 30 - 35 minuutiksi tai kunnes perunat ovat kypsiä ja pinta alkaa saada väriä.
  5. Kun perunat ovat uunissa, kuori sipulit. Leikkaa kuorittu punasipuli ensin neljään osaan ja sitten ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulit. Laita kaikki sipulit tilavan kulhon pohjalle.
  6. Lisää sokeri, balsamietikka ja suola. Sekoittele ja anna sipuleiden marinoitua sen aikaa, kun perunat kypsyvät.
  7. Kaada kypsät perunat sipuleiden päälle. Sekoita.
  8. Valmista kastike yhdistämällä kermaviili ja tuorejuusto. Käytä tavallista kierrevatkainta tai sauvasekoitinta. Laita kastike tarjolle eri kulhoon. Ripota pinnalle hienonnettua ruohosipulia.
  9. Tarjoa lisänä salaattijuustoa sekä grilliruokia, makkaraa, savukalaa tms.

Vinkki

Käytä punasipulin ohella kesäsipulia. Sen hienonnettuja varsia voi käyttää salaatin koristeluun. Jos sipulit ovat väkeviä, voit pehmentää niitä laittamalla ne mikroon n. 20 - 30 sekunniksi. Salaatti on parhaimmillaan, kun perunat ovat vielä lämpimiä. Valitse tuorejuusto kastikeeseen makusi mukaan.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 119 kcal
Proteiini 3,6 g
Hiilihydraatti 10,9 g
Rasva 6,5 g
Tyydyttynyt rasva 2,9 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
  • ruohosipulia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search