Uuniperunasalaatti

Uuniperunasalaatti
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Uuniperunasalaatti

Uuniperunasalaatti

Salaatissa voi käyttää punasipulin ohella tai lisäksi kesäsipulia. Sen hienonnetut varret sopivat salaatin koristeluun.

Valmistusaika

Työaika
40 min
uunissa
30 min
Yhteensä
1 h 10 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 kg
(uusia) perunoita
1 tl
gourmet-suolahiutaleita
mustapippuria myllystä
n. 1/2 dl
1 (200 g)
iso punasipuli
3
valkosipulin kynttä
1 rkl
sokeria
1 rkl
vaaleaa balsamietikkaa
n. ½ tl
gourmet-suolahiutaleita

Kastike

1 prk (200 g)
1 rasia (200 g)
Valio Viola® kevyt yrtti tuorejuustoa

tai 1 rasiaValio Viola® kevyt aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa
tai 1 rasiaValio Viola® kevyt ruohosipuli tuorejuustoa
ripaus
suolaa
½ tl
sokeria
ruohosipulia

Tarjoiluun

1 prk (180 g)

Ohje

  1. Pese perunat huolellisesti harjalla. Käytä kesällä uusia perunoita, muulloin tavallisia kuoriperunoita.
  2. Leikkaa perunat pituussuunnassa 8 osaan. Laita lohkot leivinpaperille uunipellille.
  3. Murenna perunoille suolaa, jauha mustapippuria ja purista pullosta Oivariini juoksevaa.
  4. Laita uunin keskiosaan 200 asteeseen 30 - 35 minuutiksi tai kunnes perunat ovat kypsiä ja pinta alkaa saada väriä.
  5. Kun perunat ovat uunissa, kuori sipulit. Leikkaa kuorittu punasipuli ensin neljään osaan ja sitten ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulit. Laita kaikki sipulit tilavan kulhon pohjalle.
  6. Lisää sokeri, balsamietikka ja suola. Sekoittele ja anna sipuleiden marinoitua sen aikaa, kun perunat kypsyvät.
  7. Kaada kypsät perunat sipuleiden päälle. Sekoita.
  8. Valmista kastike yhdistämällä kermaviili ja tuorejuusto. Käytä tavallista kierrevatkainta tai sauvasekoitinta. Laita kastike tarjolle eri kulhoon. Ripota pinnalle hienonnettua ruohosipulia.
  9. Tarjoa lisänä salaattijuustoa sekä grilliruokia, makkaraa, savukalaa tms.
Vinkki

Vinkki

Käytä punasipulin ohella kesäsipulia. Sen hienonnettuja varsia voi käyttää salaatin koristeluun.Jos sipulit ovat väkeviä, voit pehmentää niitä laittamalla ne mikroon n. 20 - 30 sekunniksi.Salaatti on parhaimmillaan, kun perunat ovat vielä lämpimiä.Valitse tuorejuusto kastikeeseen makusi mukaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
120 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›