Vaahtokarkit

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Vaahtokarkit

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Vaahtokarkkeja ja vaaleanpunaisia unelmia. Niistä on tämän kesän juhlat tehty. Vaahtokarkkimassa tasoitetaan levyksi, leikataan paloiksi ja pyöritellään lopuksi tomusokerissa.

Ainekset

2 dl
vettä
1 kpl
vaniljatanko
5 dl
sokeria
1 dl
vaaleaa siirappia
1 ripaus
suolaa
2 kpl
valkuaista
7 kpl
liivatelehteä

Muuta

½ dl
Tomusokeria viimeistelyyn
3 tippa
(punaista elintarvikeväriä)

Ohje

  1. Voitele vuoka valmiiksi öljyllä ja sokeroi tomusokerilla.
  2. Sekoita kattilaan sokeri, siirappi, halkaistu vaniljatanko, 1 dl vettä ja suola. Keitä n. 12 minuuttia. Ota pois liedeltä ja poista vaniljatanko.
  3. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä muutama minuutti.
  4. Kaada kuuma sokeriliemi liivateliemen päälle. Sekoita niin että liivate sulaa seokseen.
  5. Vatkaa seosta käsivatkaimella n. 10 minuuttia kunnes seos on kuohkeaa.
  6. Valmista valkuaisvaahto vatkaamalla valkuaisia sähkövatkaimella.
  7. Yhdistä vaahdot nostelemalla niin että ne sekoittuvat.
  8. Kaada seos vuokaan ja tomusokeroi pinta. Anna hyytyä seuraavaan päivään.
  9. Kaada levy tomusokeroidulle alustalle ja leikkaa paloiksi. Pyörittele palat tomusokerissa.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö