Vaalea leipä

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Vaalea leipä

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

3 h

Vaalea leipä ei ole mitään höttöä itsetehtynä. Italialaisen ohjeen mukaan huolellisesti vaivattu taikina kohoaa ihanaksi tuoksuvaksi leiväksi. Nauti voin ja juuston kera, tai sellaisenaan pataruokien ja keittojen lisukkeena.

Ainekset

7 dl
vehnäjauhoja
2 ½ tl
kuivahiivaa
3 dl
lämmintä vettä
2 tl
suolaa
1 ½ tl
ruokosokeria
2 rkl
oliiviöljyä

Voiteluun

1 kpl
kananmuna
1 rkl
vettä

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivat aineet kädenlämpöiseen veteen erissä ja lisää öljy.
  2. Vaivaa taikina huolella ja anna nousta liinan alla 1 tunti.
  3. Vaivaa taikinaa jauhojen kanssa 5-10 min.
  4. Anna taikinan kohota liinan alla vielä 30 min.
  5. Sekoita 1 kananmuna ja 1 rkl vettä lasissa.
  6. Tee leivän pintaan syvä ristiviilto terävällä veitsellä ja voitele kananmuna-vesi seoksella.
  7. Paista uunissa 180 asteessa 30 min.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö