Vaalea leipä

Reseptiyhteistyö: Liemessä-ruokablogi

Vaalea leipä

Vaalea leipä

Reseptiyhteistyö Liemessä-ruokablogi

Vaalea leipä

Vaalea leipä ei ole mitään höttöä itsetehtynä. Italialaisen ohjeen mukaan huolellisesti vaivattu taikina kohoaa ihanaksi tuoksuvaksi leiväksi. Nauti voin ja juuston kera, tai sellaisenaan pataruokien ja keittojen lisukkeena.

8 Henkilölle
3 h
77 arvostelua

Ainekset8 n. 8 annosta

7 dl
vehnäjauhoja
2 ½ tl
kuivahiivaa
3 dl
lämmintä vettä
2 tl
suolaa
1 ½ tl
ruokosokeria
2 rkl
oliiviöljyä

Voiteluun

1 kpl
kananmuna
1 rkl
vettä

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivat aineet kädenlämpöiseen veteen erissä ja lisää öljy.
  2. Vaivaa taikina huolella ja anna nousta liinan alla 1 tunti.
  3. Vaivaa taikinaa jauhojen kanssa 5-10 min.
  4. Anna taikinan kohota liinan alla vielä 30 min.
  5. Sekoita 1 kananmuna ja 1 rkl vettä lasissa.
  6. Tee leivän pintaan syvä ristiviilto terävällä veitsellä ja voitele kananmuna-vesi seoksella.
  7. Paista uunissa 180 asteessa 30 min.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›