Vadelma- ja kinuskimunkit

Vadelma- ja kinuskimunkit

30 min
keskitaso
339 kcal / 100g
0
0

Croissanteista valmistat vapun nopeimmat ja herkullisimmat munkit. Munkit voi sokeroida perinteiseen tapaan, mutta herkkusuu täyttää ne pehmeällä tuorejuustovaahdolla.

Ainekset

12 munkkia
6 kpl
raakoja pakaste - tai tölkkicroissantteja

Paistamiseen

n. 1 l
rypsiöljyä

Pinnalle

tomusokeria

Täyttämiseen

1 rasia (200 g)
1 prk (150 g)
2 rkl
sokeria

Ohje

  1. Sulata croissantit tarvittaessa huoneenlämmössä n. 1 h. Jos käytät tölkkicroissantteja, rullaa ne ensin croissantin mallisiksi. Leikkaa keskeltä kahtia. Tee puolikkaista munkkeja painamalla ohut pää paksumman keskikohdan sisään ja venyttämällä. Munkit turpoavat paistettessa, joten reikä saa olla korostetun suuri.
  2. Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa n. 180 asteiseksi. Kokeile kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Öljy on riittävän kuumaa,kun leipäkuutio pysyy rasvan pinnalla ja tulee kauniin ruskeaksi 1 - 2 minuutissa. Varo ylikuumenemista.
  3. Valmista täyte vatkaamalla ainekset kulhossa.
  4. Paista muutama munkki kerrallaan. Käännä paiston puolivälissä. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle.
  5. Leikkaa jäähtyneet munkit vaakatasossa kahtia. Täytä lusikoimalla tai pursottamalla valitsemaasi täytettä. Sirota pinnalle tomusokeria.

Vinkki

Kypsennykseen käytettävän öljyn määrä riippuu padan / kattilan koosta.Varaa lieden lähelle kansi siltä varalta, että öljy kuumenee liikaa tai kuumaan öljyyn pääsee vettä.Siivilöi käytetty öljy jäähtyneenä takaisin öljypulloon. Säilytä jääkaapissa. Voit käyttää samaa öljyä 2 - 3 paistokertaan.Älä kaada vanhentunutta öljyä viemäriin vaan hävitä se tyhjässä öljypullossa sekajätteen mukana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
339 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
26 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
24 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)