Vadelma-sitruunajäädyke

Vadelma-sitruunajäädyke

Jäädykkeen teko on helppoa, mutta sillä saa näyttävän ja juhlavan jälkiruoan. Se mitä vaaditaan - on malttia; ensin pitää antaa jälkiruoan jäätyä ja sitten pitää antaa sen rauhassa temperoitua, jotta makunautinto on taattu.

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 prk (2 dl)
1 rasia (200 g)
½ dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
3 dl (150 g)
kotimaisia vadelmia

Koristelu

2 rkl
kuorellisia mantelilastuja
1/2 - 1 dl
valmista kinuskikastiketta
1 dl
kotimaisia vadelmia

Ohje

  1. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon sokerit.
  2. Vatkaa tuorejuustoseos nopeasti kermavaahdon joukkoon.
  3. Lisää lopuksi vadelmat varovasti sekoittaen. Jos käytät pakastevadelmia, lisää ne jäisinä.
  4. Kaada massa jäädykevuokaan, silikonisiin annosvuokiin tai kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan. Peitä kelmulla.
  5. Pakasta 4 t (kakkuvuoka) tai 2 t (annosvuoat). Temperoi jäädykettä 1/2 - 1 t jääkaapissa ennen tarjoamista.
  6. Paahda mantelilastut kuivalla, puhtaalla pannulla. Koristele jäädyke kinuskikastikkeella, vadelmilla ja mantelilastuilla.
Vinkki

Vinkki

* Voit käyttää jäädykemassaa esim. kakkujen täytteenä tai tarjota sitä vohveleiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
253 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g
Kalsium
44 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›