Vadelma-sitruunajäädyke

Vadelma-sitruunajäädyke
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Vadelma-sitruunajäädyke

Vadelma-sitruunajäädyke

Jäädykkeen teko on helppoa, mutta sillä saa näyttävän ja juhlavan jälkiruoan. Se mitä vaaditaan - on malttia; ensin pitää antaa jälkiruoan jäätyä ja sitten pitää antaa sen rauhassa temperoitua, jotta makunautinto on taattu.

Valmistusaika

Työaika
15 min
pakastimessa
4 h
Yhteensä
4 h 15 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 prk (2 dl)
1 rasia (200 g)
½ dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
3 dl (150 g)
kotimaisia vadelmia

Koristelu

2 rkl
kuorellisia mantelilastuja
1/2 - 1 dl
valmista kinuskikastiketta
1 dl
kotimaisia vadelmia

Ohje

  1. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon sokerit.
  2. Vatkaa tuorejuustoseos nopeasti kermavaahdon joukkoon.
  3. Lisää lopuksi vadelmat varovasti sekoittaen. Jos käytät pakastevadelmia, lisää ne jäisinä.
  4. Kaada massa jäädykevuokaan, silikonisiin annosvuokiin tai kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan. Peitä kelmulla.
  5. Pakasta 4 t (kakkuvuoka) tai 2 t (annosvuoat). Temperoi jäädykettä 1/2 - 1 t jääkaapissa ennen tarjoamista.
  6. Paahda mantelilastut kuivalla, puhtaalla pannulla. Koristele jäädyke kinuskikastikkeella, vadelmilla ja mantelilastuilla.
Vinkki

Vinkki

* Voit käyttää jäädykemassaa esim. kakkujen täytteenä tai tarjota sitä vohveleiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
252 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›