Siirry sisältöön
Vadelma-sitruunajäädyke

Vadelma-sitruunajäädyke

Jäädykkeen teko on helppoa, mutta sillä saa näyttävän ja juhlavan jälkiruoan. Se mitä vaaditaan - on malttia; ensin pitää antaa jälkiruoan jäätyä ja sitten pitää antaa sen rauhassa temperoitua, jotta makunautinto on taattu.

Vadelma-sitruunajäädyke

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 prk (2 dl)
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® sitruuna tuorejuustoa
    Valio Viola® sitruuna on raikkaan sitruksinen tuorejuusto, joka saa makunsa aidoista sitruunoista ja sitruunankuoresta. Se…
    Valio Viola® e200 g sitruuna tuorejuusto laktoositon
  • ½ dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 dl (150 g) kotimaisia vadelmia

Koristelu

  • 2 rkl kuorellisia mantelilastuja
  • ½-1 dl valmista kinuskikastiketta
  • 1 dl (50 g) kotimaisia vadelmia

Ohje

  1. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon sokerit.
  2. Vatkaa tuorejuustoseos nopeasti kermavaahdon joukkoon.
  3. Lisää lopuksi vadelmat varovasti sekoittaen. Jos käytät pakastevadelmia, lisää ne jäisinä.
  4. Kaada massa jäädykevuokaan, silikonisiin annosvuokiin tai kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan. Peitä kelmulla.
  5. Pakasta 4 t (kakkuvuoka) tai 2 t (annosvuoat). Temperoi jäädykettä 1/2 - 1 t jääkaapissa ennen tarjoamista.
  6. Paahda mantelilastut kuivalla, puhtaalla pannulla. Koristele jäädyke kinuskikastikkeella, vadelmilla ja mantelilastuilla.

Vinkki

Voit käyttää jäädykemassaa esim. kakkujen täytteenä tai tarjota sitä vohveleiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 260 kcal
Proteiini 3,2 g
Hiilihydraatti 17,2 g
Rasva 19,6 g
Tyydyttynyt rasva 10,4 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search