Vadelma-sitruunajäädyke

Vadelma-sitruunajäädyke

4 h 15 min
keskitaso
253 kcal / 100g
0
0

Jäädykkeen teko on helppoa, mutta sillä saa näyttävän ja juhlavan jälkiruoan. Se mitä vaaditaan - on malttia; ensin pitää antaa jälkiruoan jäätyä ja sitten pitää antaa sen rauhassa temperoitua, jotta makunautinto on taattu.

Ainekset

4 annosta
1 prk (2 dl)
1 rasia (200 g)
½ dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
3 dl (150 g)
kotimaisia vadelmia

Koristelu

2 rkl
kuorellisia mantelilastuja
1/2 - 1 dl
valmista kinuskikastiketta
1 dl
kotimaisia vadelmia

Ohje

  1. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon sokerit.
  2. Vatkaa tuorejuustoseos nopeasti kermavaahdon joukkoon.
  3. Lisää lopuksi vadelmat varovasti sekoittaen. Jos käytät pakastevadelmia, lisää ne jäisinä.
  4. Kaada massa jäädykevuokaan, silikonisiin annosvuokiin tai kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan. Peitä kelmulla.
  5. Pakasta 4 t (kakkuvuoka) tai 2 t (annosvuoat). Temperoi jäädykettä 1/2 - 1 t jääkaapissa ennen tarjoamista.
  6. Paahda mantelilastut kuivalla, puhtaalla pannulla. Koristele jäädyke kinuskikastikkeella, vadelmilla ja mantelilastuilla.

Vinkki

* Voit käyttää jäädykemassaa esim. kakkujen täytteenä tai tarjota sitä vohveleiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
253 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
20 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
44 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)