Vadelmainen vaniljatäytekakku

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

Vadelmainen vaniljatäytekakku

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

3 h

Leivontafoorumin haaste toukokuussa oli Kakku et Kukka, III palkinto, tekijänä nimimerkki pikkumurunen.

Ainekset

Kakunpohja

250 g kananmunia huoneenlämpöisi
175 g sokeria
120 g vehnäjauhoja
55 g perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Ohje

  1. Kakunpohja

  2. Vaahdota kananmunat ja sokeri hyvin
  3. Yhdistä kuivat aineet ja lisää varovasti munavaahtoon
  4. Kaada taikina voideltuun 22 cm vuokaan ja paista 175 °C noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä, kääri kelmuun ja anna olla seuraavaan päivään (helpompi käsitellä)
  5. Leikkaa pohja kolmeen kerrokseen
  6. Täyte

  7. 300 g Valio maitoa
  8. 1 vaniljatanko
  9. 3 keltuaista
  10. 60 g sokeria
  11. 22 g maissitärkkelystä
  12. 20 g Valion voita
  13. 150 g Valion crème fraichea
  14. 3 liivatetta
  15. 2 dl Valion vispikermaa
  16. 2 rkl tomusokeria
  17. maitoa, vaniljasokeria
  18. vadelmahilloa
  19. Valmistus

  20. Mittaa maito kattilaan ja raaputa halkaistun vaniljatangon siemenet sekaan, laita myös tanko maidon sekaan, kiehauta ja poista vaniljatanko
  21. Yhdistä keltuaiset ja sokeri ja vispaa kevyesti, kaada ⅓ kuumasta maidosta keltuaisseokseen ja vispaa sekaisin, kaada keltuaisseos kattilaan lopun maidon sekaan ja kiehauta koko ajan sekoittaen, anna jäähtyä hieman
  22. Lisää voi ja sekoita, anna jäähtyä kunnolla, lisää myös crème fraich ja vaahdota ja yhdistä vaniljakreemin kanssa
  23. Sulata liotetut liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä ja lisää massaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen
  24. Vaahdota kerma ja mausta tomusokerilla, lisää massaan, aseta yksi pohjakerros reunavuokaan, kostuta pohja vaniljalla maustetulla maidolla
  25. .Levitä pohjalle ohut kerros vadelmahilloa, kaada puolet vaniljamoussesta hillon päälle ja tasoita vadelmia (kotimaisia, jos ovat pakasteesta). Painele vadelmia moussekerrokseen. Aseta toinen pohja päälle, kostuta, levitä hillo ja loput vaniljamoussesta sekä painele vadelmia päälle ja aseta päälle vielä viimeinen pohja ja kostuta. Peitä kelmulla ja nosta kylmään hyytymään vähintään neljäksi tunniksi
  26. Marenkivoikreemi

  27. 190 g sokeria, 50 g vettä , 100 g valkuaisia, 300 g Valion voita
  28. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan ja kuumenna 122 °C
  29. Vaahdota valkuaiset samalla, kun sokeri kuumenee. Kaada sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahtoon koko ajan vispaten. Jatka vispaamista, kunnes vaahto on jäähtynyt haaleaksi.
  30. Lisää voi vähän kerrallaan marenkivaahtoon koko ajan vaahdottaen, vaahdota lopuksi niin kauan, kunnes kreemi on sileää. Ota kakku kylmästä ja poista reunavuoka, levitä kreemiä ohut kerros kakun pinnalle ja reunoille.
  31. Kuorrutus ja koristelu

  32. 500 g vaaleanpunaista marsipaania, hieman valeanpunaista pastaväriä
  33. Kauli marsipaani ohueksi levyksi ja nosta kakun päälle, tasoita ja leikkaa ylimääräinen pois.
  34. Koristele reunat emroidery-tekniikalla marenkivoikreemiä käyttäen - linkki: http://www.wilton.com/technique/Brush-embroidery
  35. Värjää loppu kreemi halutessasi vaaleanpunaiseksi ja koristele kakun alareuna kreemipursotuksin
  36. Isot kukat ovat mukaeltu tästä ohjeesta: http://ebetys.blogspot.fi/2012/10/jaloleinikki.html ja tehty vaahtokarkin makuisesta kaulintamassasta.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö